iltasyazilim
FD Üye
Kabak Prenses Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet orta boy kabak
*1 kg tavuk bonfile
*2 adet çarliston
*2 adet kapya biber
*1 adet orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Toz biber ,pul biber ,sebzeli çeşni
*Et bulyon karabiber
*Akbiber kekik
*Baharatı isteğe bağlı
*Tuzunu da isteğe bağlı
Beşamel sosu;
*100 Gr margarin
*12 çay bardağı un
*2 yumurta sarısı
*Karabiber
*Et bulyon
*1 su bardağı kadar bardağı süt eğer çok koyu olursa su
*100 Gr kaşar peyniri
*Kaşarı bulamak için kırmızı toz biber
Kabak Prenses Tarifi Yapılışı İlk önce kabakları ikiye bölüp içini boşaltalım
Ardından kabakları 5 dakika tuzlu su ile haşlayalım
Tavukları küp küp doğrayın
haşlayın
Soğanı kızgın yağda soteleyin
Soğan, biber ve sarımsak piştikten sonra tavuğu baharatları ilave Edip tuzunu verelim
haşlanmış olan kabakların içine dolduralım
Margarini kızdırıp unu kavuralım
kavrulan una sütü soğuk ilave edelim
Koyulaşınca et bulyon, tuz, karabiber ve yumurta sarılarını ilave edelim
İyice pişirelim kulak memesi kıvamında olacak şekilde ayarlayın
İçi doldurulmuş kabakların üzerine verelim
Son olarak kaşar peynirini verip
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim
afiyet olsun
*6 adet orta boy kabak
*1 kg tavuk bonfile
*2 adet çarliston
*2 adet kapya biber
*1 adet orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Toz biber ,pul biber ,sebzeli çeşni
*Et bulyon karabiber
*Akbiber kekik
*Baharatı isteğe bağlı
*Tuzunu da isteğe bağlı
Beşamel sosu;
*100 Gr margarin
*12 çay bardağı un
*2 yumurta sarısı
*Karabiber
*Et bulyon
*1 su bardağı kadar bardağı süt eğer çok koyu olursa su
*100 Gr kaşar peyniri
*Kaşarı bulamak için kırmızı toz biber
Kabak Prenses Tarifi Yapılışı İlk önce kabakları ikiye bölüp içini boşaltalım
Ardından kabakları 5 dakika tuzlu su ile haşlayalım
Tavukları küp küp doğrayın
haşlayın
Soğanı kızgın yağda soteleyin
Soğan, biber ve sarımsak piştikten sonra tavuğu baharatları ilave Edip tuzunu verelim
haşlanmış olan kabakların içine dolduralım
Margarini kızdırıp unu kavuralım
kavrulan una sütü soğuk ilave edelim
Koyulaşınca et bulyon, tuz, karabiber ve yumurta sarılarını ilave edelim
İyice pişirelim kulak memesi kıvamında olacak şekilde ayarlayın
İçi doldurulmuş kabakların üzerine verelim
Son olarak kaşar peynirini verip
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim
afiyet olsun