iltasyazilim
FD Üye
Kabak Rulo Graten Tarifi İçin Malzemeler
*4 veya 5 adet sakız kabak
*3 adet yumurta
*1 küçük kase rende kaşar peyniri
*1 küçük kase rende tulum peyniri
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
*1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için :
*1 kahve fincanı un
*2 çorba kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt
Kabak Rulo Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Kabakları yıkayıp boyuna ince ve uzun olarak dilimleyelim, bir tatlı kaşığı tuzlu kaynayan suda 3, 4 dakika kadar biraz diri kalacak şekilde haşlayalım, ve sudan çıkaralım suyunu süzdürelim
Tencereye tereyağını alıp eritelim, bir Türk kahvesi fincan unu hafif kokusu çıkıncaya kadar kavuralım üzerine iki bardak sütü dökelim, telle çırparak koyulaşıncaya kadar pişirelim sos pişince ilk sıcağı geçince içine rende peynirleri, bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı hindistan cevizini atıp karıştıralım, üç yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım, sarılarını sosun içine ilave ederek iyice karıştıralım
Beyazlarını mikserle kar gibi oluncaya kadar çırparak bunu da spatula ile beşamel sosuna ilave edelim yavaş yavaş karıştırarak sosu hazırlayalım
Borcama kabakları bir sıra dizelim üzerine beşamel sosundan biraz dökerek üzerini kapatalım yine üzerine bir kat daha kabak dizelim üzerine kalan sosu boşaltalım, kalan kabak dilimlerini rulo yaparak ortadan ikiye keserek sosun üzerine yerleştirelim
Önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık yirmibeş dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim, fırından çıkaralım
Ve biraz dinlenen grateni dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz
Hafif, lezzetli ve farklı görüntüsüyle güzel bir yaz yemeği
Çok afiyetler olsun
*4 veya 5 adet sakız kabak
*3 adet yumurta
*1 küçük kase rende kaşar peyniri
*1 küçük kase rende tulum peyniri
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
*1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için :
*1 kahve fincanı un
*2 çorba kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt
Kabak Rulo Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Kabakları yıkayıp boyuna ince ve uzun olarak dilimleyelim, bir tatlı kaşığı tuzlu kaynayan suda 3, 4 dakika kadar biraz diri kalacak şekilde haşlayalım, ve sudan çıkaralım suyunu süzdürelim
Tencereye tereyağını alıp eritelim, bir Türk kahvesi fincan unu hafif kokusu çıkıncaya kadar kavuralım üzerine iki bardak sütü dökelim, telle çırparak koyulaşıncaya kadar pişirelim sos pişince ilk sıcağı geçince içine rende peynirleri, bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı hindistan cevizini atıp karıştıralım, üç yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım, sarılarını sosun içine ilave ederek iyice karıştıralım
Beyazlarını mikserle kar gibi oluncaya kadar çırparak bunu da spatula ile beşamel sosuna ilave edelim yavaş yavaş karıştırarak sosu hazırlayalım
Borcama kabakları bir sıra dizelim üzerine beşamel sosundan biraz dökerek üzerini kapatalım yine üzerine bir kat daha kabak dizelim üzerine kalan sosu boşaltalım, kalan kabak dilimlerini rulo yaparak ortadan ikiye keserek sosun üzerine yerleştirelim
Önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık yirmibeş dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim, fırından çıkaralım
Ve biraz dinlenen grateni dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz
Hafif, lezzetli ve farklı görüntüsüyle güzel bir yaz yemeği
Çok afiyetler olsun