iltasyazilim
FD Üye
Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet kabak
*1 adet soğan
*250 gr tavuk eti
*1 bardak haşlanmış bezelye
*1 bardak haşlanmış havuç (12 adet yetiyor)
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*Tuz
Beşamel sos için :
*1 kaşık tereyağ
*1 kaşık un
*1 bardak süt
*1 tatlı kaşığı sıvığay
*Tuz
Salçalı sosu için;
*1 kaşık domates salçası
*1 bardak sıcak su
Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
Kabakların içini oyun kaynar suyun içinde 1015 dakika haşlayın iyice yumuşak olsun Bir yandan soğanı tavuğu kavurun Salçayı ilave edin kavurun Bezelye havucu da katın 5 dakika daha kavurun Tuzunu ayarlayın Kabakların içine tavuklu karşımı koyun Üzerine de beşamel sostan koyun beşamel sos için tereyağı eritin Biraz sıvı yağ ve unu katın çırpıcıyla çırpın Sütü ilave edin Çırpmayı bırakmayın Koyu olduğunda tuzunu katın Salçalı sosuda hazırlayın Fırın tepsisinin üzerine dizdiğiniz kabakların boşluklarına salçalı sosu dökün ve üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
*56 adet kabak
*1 adet soğan
*250 gr tavuk eti
*1 bardak haşlanmış bezelye
*1 bardak haşlanmış havuç (12 adet yetiyor)
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*Tuz
Beşamel sos için :
*1 kaşık tereyağ
*1 kaşık un
*1 bardak süt
*1 tatlı kaşığı sıvığay
*Tuz
Salçalı sosu için;
*1 kaşık domates salçası
*1 bardak sıcak su
Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
Kabakların içini oyun kaynar suyun içinde 1015 dakika haşlayın iyice yumuşak olsun Bir yandan soğanı tavuğu kavurun Salçayı ilave edin kavurun Bezelye havucu da katın 5 dakika daha kavurun Tuzunu ayarlayın Kabakların içine tavuklu karşımı koyun Üzerine de beşamel sostan koyun beşamel sos için tereyağı eritin Biraz sıvı yağ ve unu katın çırpıcıyla çırpın Sütü ilave edin Çırpmayı bırakmayın Koyu olduğunda tuzunu katın Salçalı sosuda hazırlayın Fırın tepsisinin üzerine dizdiğiniz kabakların boşluklarına salçalı sosu dökün ve üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun