iltasyazilim
FD Üye
Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kabak
*150 gr kadar kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvıyağ
*Tuz
*1 soğan
*1 diş sarımsak
Üzerine;
*Beşamel sos ( tariflerimde var)
*Kaşar
Kabak Sandal Tarifi Yapılışı Öncelikle kabaklarımızı ortadan kesiyor ve ortadan tekrar diliyor ve içini kaşık yardımıyla oyup 23 dakika kaynayan tuzlu suda kaynatıyor çıkartıp soğuk sudan geçiriyoruz ve kuşbaşı etlerimizi tavamıza alıyor suyunu bırakıp çektikten sonra yemeklik doğranan soğanımızla sıvı yağımızı ekleyip kavuruyoruz rendelenmiş sarımsağıda kavuruyor ve salçamızı ekliyor bir çay bardağı kadar su ekleyip kabaklarımızı dolduruyor ve üzerine tariflerimde bulunan besamel sostan yapıp sürüyor 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz bi 10 dakika üzerine kaşarı atıp bi 5 dakika daha pişirip servis ediyoruz afiyet olsun
*2 adet kabak
*150 gr kadar kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvıyağ
*Tuz
*1 soğan
*1 diş sarımsak
Üzerine;
*Beşamel sos ( tariflerimde var)
*Kaşar
Kabak Sandal Tarifi Yapılışı Öncelikle kabaklarımızı ortadan kesiyor ve ortadan tekrar diliyor ve içini kaşık yardımıyla oyup 23 dakika kaynayan tuzlu suda kaynatıyor çıkartıp soğuk sudan geçiriyoruz ve kuşbaşı etlerimizi tavamıza alıyor suyunu bırakıp çektikten sonra yemeklik doğranan soğanımızla sıvı yağımızı ekleyip kavuruyoruz rendelenmiş sarımsağıda kavuruyor ve salçamızı ekliyor bir çay bardağı kadar su ekleyip kabaklarımızı dolduruyor ve üzerine tariflerimde bulunan besamel sostan yapıp sürüyor 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz bi 10 dakika üzerine kaşarı atıp bi 5 dakika daha pişirip servis ediyoruz afiyet olsun