iltasyazilim
FD Üye
Kabak Sandalı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet kabak
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet biber
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber
Beşamel sosu için;
*1 bardak süt
*4 yemek kaşığı un
*2 kaşık tereyağ
*Tuz, karabiber
Üzeri için ;
*Kaşar peyniri rendesi
Kabak Sandalı Tarifi Yapılışı Öncelikle yıkamış olduğumuz kabakları ortadan ikiye bölelim İçlerini tatlı kaşığı yardımıyla oyalım ve tencereye alalım İçine su koyalım yumuşayana kadar haşlayalım Haşlanınca fırın tepsisine dizelim İçini hazırlamak için soğanları doğrayalım tavaya alalım biberleri de aynı şekilde küçük küçük doğrayıp soğanlara katalım Salçasını ekleyelim ve domatesin kabukları soyup doğrayalım ekleyelim Kıymasını da ekleyip biraz piştikten sonra ocaktan alalım Sarımsağını rendeleyip tuzunu ve karabiberini koyalım, karıştıralım Beşamel sosu için tencerede tereyağını eritelim ununu kavurup sütünü ekleyelim tuz ve karabiberini de katınca ocaktan alalım Tepsiye dizdiğimiz kabakların içine harcımızı koyalım kıyma harcının üstüne beşamel sosu koyalım En üstüne de kaşar rendesini serpelim Kaşarın üzerine isteyenler pul biber de koyabilir 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim afiyet olsun
*4 adet kabak
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet biber
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber
Beşamel sosu için;
*1 bardak süt
*4 yemek kaşığı un
*2 kaşık tereyağ
*Tuz, karabiber
Üzeri için ;
*Kaşar peyniri rendesi
Kabak Sandalı Tarifi Yapılışı Öncelikle yıkamış olduğumuz kabakları ortadan ikiye bölelim İçlerini tatlı kaşığı yardımıyla oyalım ve tencereye alalım İçine su koyalım yumuşayana kadar haşlayalım Haşlanınca fırın tepsisine dizelim İçini hazırlamak için soğanları doğrayalım tavaya alalım biberleri de aynı şekilde küçük küçük doğrayıp soğanlara katalım Salçasını ekleyelim ve domatesin kabukları soyup doğrayalım ekleyelim Kıymasını da ekleyip biraz piştikten sonra ocaktan alalım Sarımsağını rendeleyip tuzunu ve karabiberini koyalım, karıştıralım Beşamel sosu için tencerede tereyağını eritelim ununu kavurup sütünü ekleyelim tuz ve karabiberini de katınca ocaktan alalım Tepsiye dizdiğimiz kabakların içine harcımızı koyalım kıyma harcının üstüne beşamel sosu koyalım En üstüne de kaşar rendesini serpelim Kaşarın üzerine isteyenler pul biber de koyabilir 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim afiyet olsun