iltasyazilim
FD Üye
Kabak Sevdiren Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*700 gram bal kabağı
*3 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
*3 adet karanfil
Kabak Sevdiren Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bal kabağının sert ve yeşil kısımlarını alacak şekilde kabuklarını soyuyoruz ve dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesiyoruz
Bol suda yıkandıktan sonra bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştiriyoruz Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştiriyoruz ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletiyoruz
(Kabaklar suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirebilirsiniz )
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılıdıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alıyoruz
Üzerlerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirerek sevdiklerimizle afiyetle yemeye hazır ?
Afiyet olsun
*700 gram bal kabağı
*3 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
*3 adet karanfil
Kabak Sevdiren Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bal kabağının sert ve yeşil kısımlarını alacak şekilde kabuklarını soyuyoruz ve dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesiyoruz
Bol suda yıkandıktan sonra bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştiriyoruz Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştiriyoruz ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletiyoruz
(Kabaklar suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirebilirsiniz )
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılıdıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alıyoruz
Üzerlerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirerek sevdiklerimizle afiyetle yemeye hazır ?
Afiyet olsun