iltasyazilim
FD Üye
Kabak Sıyırma Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy kabak
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı pirinç
*3 diş sarımsak
*1 tane limon
*1 tutam dereotu
*Zeytinyağı
*Tuz
Kabak Sıyırma Tarifi Yapılışı Kabakları soyacak ile çekirdek kısmına gelesiye kadar uzun uzun incecik parçalar halinde kesiyoruz Tüm kabakları bu şekilde yaptıktan sonra 3 diş sarımsağı içine doğrayıp üzerine 1 tane limonu sıkıyoruz ve bekletiyoruz Bu arada 1 tane soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz Bekleyen kabakları kavrulan soğanların üzerine suyuyla birlikte katıyoruz Kabaklar suyunu salıp çekesiye, sararıya kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı pirinci ekliyoruz Pirinçler piştikten sonra üzerine doğranmış dereotunu ekliyoruz ve mezemizi soğumaya bırakıyoruz Afiyet olsun
*3 adet orta boy kabak
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı pirinç
*3 diş sarımsak
*1 tane limon
*1 tutam dereotu
*Zeytinyağı
*Tuz
Kabak Sıyırma Tarifi Yapılışı Kabakları soyacak ile çekirdek kısmına gelesiye kadar uzun uzun incecik parçalar halinde kesiyoruz Tüm kabakları bu şekilde yaptıktan sonra 3 diş sarımsağı içine doğrayıp üzerine 1 tane limonu sıkıyoruz ve bekletiyoruz Bu arada 1 tane soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz Bekleyen kabakları kavrulan soğanların üzerine suyuyla birlikte katıyoruz Kabaklar suyunu salıp çekesiye, sararıya kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı pirinci ekliyoruz Pirinçler piştikten sonra üzerine doğranmış dereotunu ekliyoruz ve mezemizi soğumaya bırakıyoruz Afiyet olsun