Kabak tadı vermek deyimi nereden gelir? Eski ahali, akıcı maddelerin taşınması için testiler yaparlarmış Acilen müzelerde görüp de ne işe yaradığını öyle kestiremediğimiz anforalar, gerçekte sıvı maddelerin ticârî nakli için kullanılmışlarıdr ve bilhassa gemilerin sintinelerinde iki üç sıra istiflenmiş olarak taşınırlarmış Bu itibarla, günümüzün tankerleri yerine bir zamanlar sürülere anfora yüklemesi tamamlanmak zorundaymış Su kabağı da tıpatıp anfora gibidir ve yaklaşık olarak benzer amaçlarla kullanılmıştır Ancak daha önce onları tarladan biriktirmek, kurutmak, boyun kısımlarının ucundan kesip içlerindeki lifleri bir müddet ıslak tutmakla yumuşatıp temizlemek ve nihayet ağzına bir tıpa uydurmak gerekecektir Bu Nedenle kabak kullanıma hazırdır İçine ister su, ister sirke, ister zeytinyağı, ister susam doldurunuz; yoksa ister tas, ister maşrapa, ister sürahi, isterse yiyecek içecek kesesi yerine kullanınız Bundan Böyle o sizin tercihinize kalmıştır Lakin eğer kabağı dalından kopardıktan sonradan, güneş aşağıda yeterince kurutmamış ve içinin liflerini iyi temizlememiş iseniz, içine ne koyarsanız koyunuz, uzun müddet beklemeden dolayı kabağın çeşnisi o maddeye sinecek ve bu nedenle kabak tadıvermesi zorunlu olacaktır Binaenaleyh, su kabağını dikine ortadan yararak maşrapa veya hamam tası olarak kullandığınızda kabak tadı verme ihtimali yoktur Dilimizdeki kabak tadı vermekdeyimi, bu uygulamadan kinaye olarak, uzun müddet ısrarcı olunan işlerin gitgide yozlaşması ve sıkıntı vermesini anlatır Alıntıdır