iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı (Abartısız Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo kabak (4 dilim çıkıyor)
*3, 5 su bardağı şeker 700 ml)
*3 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*Fındık kırıkları
Kabak Tatlısı (Abartısız Muhteşem Lezzette) Tarifi Yapılışı ?DÖRT DÖRTLÜK BİR TARİFİMLE GELDİM ARKADAŞLAR BOMBA?? LEZZET BENDEN DEMESİ TARİFİME AYNEN UYULDUĞUNDA VAZGEÇİLMEZ TARİFLERİNİNİN BAŞ SIRASINDA GELECEĞİNE EMİNİM
RENGİ KIVAMI VE TADI MÜTHİŞ ??????
AŞAMALARI İÇİN????????????
Kabakları çok ince olmayacak şekilde orta kalınlıkta dilimlerde keselim
Daha sonra bir soyacak yardımı ile kabuklarını güzelce soyalım ( turuncu rengi gelene dek yeşil sert kısım kalmayacak)
İri parçalar halinde kare şekli vererek kabaklarımızı keselim
Geniş ve yayvan bir tencereye ya da tavaya kabaklarımızı tek sıra halinde dizelim
Üzerlerine şekerimizi serpip kapağını kapatalım
1 saat Bu şekilde bekletelim
Sonrasında ocağımızı yükseğe yakın bir ayarda açıp şekerimizin tamamen erimesini bekleyelim
Arada karıştırdığımız kabaklarımız kaynamaya başlayınca orta ısılı ateşte kapağı kapalı aralarda nazikçe karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirelim
Kabaklarımız iyice yumuşadığında içerisine limon suyunu ve pekmezimizi gezdirelim son kez karıştıralım ve kapağını kapatmadan 510 dakika daha ocağında altını yükseltip pişirelim ve ocaktan alalım
DERİN VE YÜKSEK BİR CAM KASEYE ÖNCE KABAKLARIMIZI KOYALIM SONRADA ŞERBETİNİ ÜZERİNE DÖKÜP BU ŞEKİLDE DİNLENDİRELİM YİYECEĞİMİZ ZAMAN İÇİNDEN TABAKLARA ÇIKARARAK SERVİS EDELİM
AFİYET OLSUN???
Not;*Benim ocağımın en yüksek seviyesi 9 Ben kabakların şekeri eriyip kaynamaya başladığında altını 4,5 ayara getirip 1 saat 20 dakika pişirdim Siz kendi ocağınıza göre ayarlayın
ÖNEMLİ NOT ; ARKADAŞLAR KABAĞI MUTLAKA ŞERBETİNİN İÇİNDE BEKLETİN TABAĞA ÇIKARMAYIN DERİM BU ŞEKİLDE TAZELİĞİNİ VE ŞERBETİNİ KAYBETMEYECEK ANLIK YİYECEĞİNİZ KADARINI ALIN DİYE TAVSİYE EDERİM BİZ ORTAYA ÖYLE SERVİS EDİP YİYECEK OLANLAR ÇATALLA DİREK ŞERBETİN İÇİNDEN TADIYOR
NOT:::: BAL KABAKLARI CİN CİNSTİR HEPSİNİN TADI VE PİŞME SÜRESİ MEVSİMİNE GÖRE BİLE DEĞİŞİR KABAK SEÇERKEN; KALIN KABUKLU SERT İÇ KISMI ÇOK AÇIK TURUNCU SARIYA YAKIN OLANLARDAN SEÇİNİZ ( İÇİ KOYU TURUNCU, YUMUŞAK VE İNCE KABUKLU KABAKLAR ÇORBALAR İÇİN UYGUNDUR)*?PİŞME SÜRESİ DE HER KABAĞA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR YARIM SAATTE BİLE PİŞEN KABAK CİNSLERİ VARDIR BU SEBEPLE KONTROLLÜ PİŞİRMENİZDE FAYDA VAR
*
*2 kilo kabak (4 dilim çıkıyor)
*3, 5 su bardağı şeker 700 ml)
*3 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*Fındık kırıkları
Kabak Tatlısı (Abartısız Muhteşem Lezzette) Tarifi Yapılışı ?DÖRT DÖRTLÜK BİR TARİFİMLE GELDİM ARKADAŞLAR BOMBA?? LEZZET BENDEN DEMESİ TARİFİME AYNEN UYULDUĞUNDA VAZGEÇİLMEZ TARİFLERİNİNİN BAŞ SIRASINDA GELECEĞİNE EMİNİM
RENGİ KIVAMI VE TADI MÜTHİŞ ??????
AŞAMALARI İÇİN????????????
Kabakları çok ince olmayacak şekilde orta kalınlıkta dilimlerde keselim
Daha sonra bir soyacak yardımı ile kabuklarını güzelce soyalım ( turuncu rengi gelene dek yeşil sert kısım kalmayacak)
İri parçalar halinde kare şekli vererek kabaklarımızı keselim
Geniş ve yayvan bir tencereye ya da tavaya kabaklarımızı tek sıra halinde dizelim
Üzerlerine şekerimizi serpip kapağını kapatalım
1 saat Bu şekilde bekletelim
Sonrasında ocağımızı yükseğe yakın bir ayarda açıp şekerimizin tamamen erimesini bekleyelim
Arada karıştırdığımız kabaklarımız kaynamaya başlayınca orta ısılı ateşte kapağı kapalı aralarda nazikçe karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirelim
Kabaklarımız iyice yumuşadığında içerisine limon suyunu ve pekmezimizi gezdirelim son kez karıştıralım ve kapağını kapatmadan 510 dakika daha ocağında altını yükseltip pişirelim ve ocaktan alalım
DERİN VE YÜKSEK BİR CAM KASEYE ÖNCE KABAKLARIMIZI KOYALIM SONRADA ŞERBETİNİ ÜZERİNE DÖKÜP BU ŞEKİLDE DİNLENDİRELİM YİYECEĞİMİZ ZAMAN İÇİNDEN TABAKLARA ÇIKARARAK SERVİS EDELİM
AFİYET OLSUN???
Not;*Benim ocağımın en yüksek seviyesi 9 Ben kabakların şekeri eriyip kaynamaya başladığında altını 4,5 ayara getirip 1 saat 20 dakika pişirdim Siz kendi ocağınıza göre ayarlayın
ÖNEMLİ NOT ; ARKADAŞLAR KABAĞI MUTLAKA ŞERBETİNİN İÇİNDE BEKLETİN TABAĞA ÇIKARMAYIN DERİM BU ŞEKİLDE TAZELİĞİNİ VE ŞERBETİNİ KAYBETMEYECEK ANLIK YİYECEĞİNİZ KADARINI ALIN DİYE TAVSİYE EDERİM BİZ ORTAYA ÖYLE SERVİS EDİP YİYECEK OLANLAR ÇATALLA DİREK ŞERBETİN İÇİNDEN TADIYOR
NOT:::: BAL KABAKLARI CİN CİNSTİR HEPSİNİN TADI VE PİŞME SÜRESİ MEVSİMİNE GÖRE BİLE DEĞİŞİR KABAK SEÇERKEN; KALIN KABUKLU SERT İÇ KISMI ÇOK AÇIK TURUNCU SARIYA YAKIN OLANLARDAN SEÇİNİZ ( İÇİ KOYU TURUNCU, YUMUŞAK VE İNCE KABUKLU KABAKLAR ÇORBALAR İÇİN UYGUNDUR)*?PİŞME SÜRESİ DE HER KABAĞA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR YARIM SAATTE BİLE PİŞEN KABAK CİNSLERİ VARDIR BU SEBEPLE KONTROLLÜ PİŞİRMENİZDE FAYDA VAR
*