Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Tatlısı (Aynı Anda İki Farklı Lezzet)

Kabak Tatlısı (Aynı Anda İki Farklı Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabak Tatlısı (Aynı Anda İki Farklı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı şeker (miktarını kabağın cinsine göre azaltıp çoğaltabilirsiniz )
*1 kg balkabağı
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*Tahin (ben çifte kavrulmuş tercih ettim)

Kabak Tatlısı (Aynı Anda İki Farklı Lezzet) Tarifi Yapılışı Balkabağımızı soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz Çok ince olmasın bir parmak kalınlığı kadar kesip dilimliyoruz (benim dilimlerim biraz küçüktü daha büyük yaparsanız daha güzel oluyor sunum açısından ) dikdörtgen borcama yayıp gezdirerek şekerimizi döküyoruz Borcamın üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişiriyoruz servis işleminde
1 öneri: üzerine tahin gezdirerek döküyoruz ceviz serperek servis yapıyoruz
2 öneri: sade üzerine ceviz serperek servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Evde her zaman bulunmayan ve dilimlendiğin de çabuk tüketilmesi gerektiği için ben fazla olan kapağı direk tepsiye dökülebilecek şekilde dilimleyip difrize kaldırıyorum Çıkardığımda tepsiye yayıp şekerini döküp erimesini beklemeden fırına sürüyorum 90 dk gibi bir sürede pişiyor Benim gibi difrizi seven arkadaşlara bir seçenek ?????
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt