iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*14 bal kabağı
*3 su bardağı şeker (tatlı sevenler artırabilir)
*34 su bardağı su
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Bal kabağının kabuklarını soyup güzelce yıkıyoruz Suyunu hafif kevgirden süzüp tencereye alıyoruz Üzerine 3 su bardağı şekeri döküp suyu da üzerinde gezdirerek döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Kabağı doğrarken elimi kesmemek için tencereye koyacağım boyuta getirdikten sonra kabuklarını soydum Ben kabakları yumuşacık sevdiğim için yumuşayana kadar ocakta kısık ateşte pişirdim Sert sevenler daha az pişirebilir Afiyet olsun
*14 bal kabağı
*3 su bardağı şeker (tatlı sevenler artırabilir)
*34 su bardağı su
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Bal kabağının kabuklarını soyup güzelce yıkıyoruz Suyunu hafif kevgirden süzüp tencereye alıyoruz Üzerine 3 su bardağı şekeri döküp suyu da üzerinde gezdirerek döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Kabağı doğrarken elimi kesmemek için tencereye koyacağım boyuta getirdikten sonra kabuklarını soydum Ben kabakları yumuşacık sevdiğim için yumuşayana kadar ocakta kısık ateşte pişirdim Sert sevenler daha az pişirebilir Afiyet olsun