iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 dilim bal kabağı doğranmamış halde
*Kabakların üstünü örtecek kadar toz şeker
*Su
Üstüne süsleme için;
* ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün sizler ile bence kışın en güzel tatlılarından biri olan kabak tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum
Kabak tatlısı iyi pişirilmesi gereken bir tatlı İyi pişirmezseniz tatlıda su kokusunu ve su tadını alırsınız Ben su kokan kabak tatlılarını sevmiyorum Kıvamında bir tatlı yapmak isterseniz hadi başlayalım
Yapılışı
Pazardan ya da manavdan dış sert kabukları soyulmuş yerli bal kabağı alınız Kabağınızın iç rengi sarı ya da çok açık turuncu, dış kabuğu da beyaza yakın yeşil olanlardan olsun Kabağın iç rengi keskin turuncu kırmızı, dış kabuğu da kahverengi gibi olanlardan almayın Gözünüze koyu turuncu olan kabak daha güzel gelebilir ama bizim aldığımız da pişince aynen o renk olacak ve tadı da ondan daha güzel olacak Siz benim size önerdiğim bal kabağını tercih edin derim ama yine de son karar sizin
Eve geldik akşam yemeğinden sonra mutfaktan çıkmadan Bal kabaklarının her bir dilimini 5 parçaya bölmeye çalışın ne çok ufak olsun ne de çok büyük orta karar
Kabağın soydurduğunuz dış tarafın da yeşillikler kalmış ise ise onları ve iç yüzeydeki çekirdek üstü lifli dokuyu temizleyin
Kabaklarınızı yıkayın Tencerenize didin ve üstünü kapatacak kadar toz şeker ekleyin Kabakların üstü kapanacak kadar Hem doğrama şekli hem de şeker miktarı için resimlere bakabilirsiniz
Şimdi kabağımız hazır sabaha kadar bu şekilde bekleyecek Eğer siz çalışıyor iseniz ve başka vakitlerde hazırlamak isterseniz sabah işe gitmeden şekere koyun akşam pişirin fark etmez ama kabak şeker içinde bir 12 saat kadar beklemeli kabak üstünde ki şekerler erimeli
Sabah şekerler erimiş olacak……… tencerenize *küçük *çay *bardağından 1 parmak eksik * *su ekleyinBüyük Ajda çay bardağı ile ekleyecekseniz yarım çay bardağı su ekleyinÇok su eklemeyin… Kabakların olduğu tencereyi şöyle bir daire çizerek şöyle iyice bir sallayın
Ocağın altını yakın tencereniz kaynadığı an ocağın ateşini kısık konuma getirin tatlı yavaş yavaş pişecek
İlk önce 1 saat tencerenin ağzı kapalı halde pişireceksiniz 1 saat sonra tencerenizin ağzını açıp pişirmeye devam edeceksiniz 1, 5 saatin sonunda tatlınız köpük köpük şekeri iyice çekmeye başlayacak2 saatin sonuna yakın yani *en son aşamada dikkat edin dibini tutturmayın Kıvamdan anlarsınız köpükler iyice sapsarı olacak daha yavaş yavaş ağdalı ağdalı kaynayacak… tencereyi sallayarak altta ne kadar balı kaldığını anlarsınız çok az balı kaldığında Kabaklar tencereye yapışmadan altını kapatacaksınızBen tüm aşamaları resimlemeye çalıştım arzu ederseniz resimleri inceleyebilirsiniz…
Kabaklar tencere de bir süre soğuyacak Şimdi servis tabağına alabilirsiniz Ben tencerenin dibinde kalan balı resimledim Benim tenceremin dibin de küçük bir çay bardağı kadar bal kaldı
Ben büyük servis tabağın da iken üstlerine ceviz koymuyorum Yerken tatlıyı tabağa alınca cevizi üstüne koyuyorum
Tatlıya konulan şeker miktarı isteğe, zevke, sağlık durumuna göre değişebilir Siz ne kadar uygun görüyorsanız o kadar koyunuz
*
Aslın da 1 saatin sonun da kabaklara çatal batırılacak pişmiş konuma gelecektir ama o aşamada yeter deyip ocağı kapatırsanız 2 saat sonra ki lezzeti alamazsınızher zaman söylüyorum ya yine de tercih sizin
Afiyetler olsun
*
*4 dilim bal kabağı doğranmamış halde
*Kabakların üstünü örtecek kadar toz şeker
*Su
Üstüne süsleme için;
* ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün sizler ile bence kışın en güzel tatlılarından biri olan kabak tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum
Kabak tatlısı iyi pişirilmesi gereken bir tatlı İyi pişirmezseniz tatlıda su kokusunu ve su tadını alırsınız Ben su kokan kabak tatlılarını sevmiyorum Kıvamında bir tatlı yapmak isterseniz hadi başlayalım
Yapılışı
Pazardan ya da manavdan dış sert kabukları soyulmuş yerli bal kabağı alınız Kabağınızın iç rengi sarı ya da çok açık turuncu, dış kabuğu da beyaza yakın yeşil olanlardan olsun Kabağın iç rengi keskin turuncu kırmızı, dış kabuğu da kahverengi gibi olanlardan almayın Gözünüze koyu turuncu olan kabak daha güzel gelebilir ama bizim aldığımız da pişince aynen o renk olacak ve tadı da ondan daha güzel olacak Siz benim size önerdiğim bal kabağını tercih edin derim ama yine de son karar sizin
Eve geldik akşam yemeğinden sonra mutfaktan çıkmadan Bal kabaklarının her bir dilimini 5 parçaya bölmeye çalışın ne çok ufak olsun ne de çok büyük orta karar
Kabağın soydurduğunuz dış tarafın da yeşillikler kalmış ise ise onları ve iç yüzeydeki çekirdek üstü lifli dokuyu temizleyin
Kabaklarınızı yıkayın Tencerenize didin ve üstünü kapatacak kadar toz şeker ekleyin Kabakların üstü kapanacak kadar Hem doğrama şekli hem de şeker miktarı için resimlere bakabilirsiniz
Şimdi kabağımız hazır sabaha kadar bu şekilde bekleyecek Eğer siz çalışıyor iseniz ve başka vakitlerde hazırlamak isterseniz sabah işe gitmeden şekere koyun akşam pişirin fark etmez ama kabak şeker içinde bir 12 saat kadar beklemeli kabak üstünde ki şekerler erimeli
Sabah şekerler erimiş olacak……… tencerenize *küçük *çay *bardağından 1 parmak eksik * *su ekleyinBüyük Ajda çay bardağı ile ekleyecekseniz yarım çay bardağı su ekleyinÇok su eklemeyin… Kabakların olduğu tencereyi şöyle bir daire çizerek şöyle iyice bir sallayın
Ocağın altını yakın tencereniz kaynadığı an ocağın ateşini kısık konuma getirin tatlı yavaş yavaş pişecek
İlk önce 1 saat tencerenin ağzı kapalı halde pişireceksiniz 1 saat sonra tencerenizin ağzını açıp pişirmeye devam edeceksiniz 1, 5 saatin sonunda tatlınız köpük köpük şekeri iyice çekmeye başlayacak2 saatin sonuna yakın yani *en son aşamada dikkat edin dibini tutturmayın Kıvamdan anlarsınız köpükler iyice sapsarı olacak daha yavaş yavaş ağdalı ağdalı kaynayacak… tencereyi sallayarak altta ne kadar balı kaldığını anlarsınız çok az balı kaldığında Kabaklar tencereye yapışmadan altını kapatacaksınızBen tüm aşamaları resimlemeye çalıştım arzu ederseniz resimleri inceleyebilirsiniz…
Kabaklar tencere de bir süre soğuyacak Şimdi servis tabağına alabilirsiniz Ben tencerenin dibinde kalan balı resimledim Benim tenceremin dibin de küçük bir çay bardağı kadar bal kaldı
Ben büyük servis tabağın da iken üstlerine ceviz koymuyorum Yerken tatlıyı tabağa alınca cevizi üstüne koyuyorum
Tatlıya konulan şeker miktarı isteğe, zevke, sağlık durumuna göre değişebilir Siz ne kadar uygun görüyorsanız o kadar koyunuz
*
Aslın da 1 saatin sonun da kabaklara çatal batırılacak pişmiş konuma gelecektir ama o aşamada yeter deyip ocağı kapatırsanız 2 saat sonra ki lezzeti alamazsınızher zaman söylüyorum ya yine de tercih sizin
Afiyetler olsun
*