iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet uzun kabak 4 su bardağı şeker 100 gr tereyağ veya margarin Üzeri için
Tarçın, fıstık, hindistan cevizi Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yaz mevsimi için çok hafif harika bir tatlı Biz çok seviyoruz, hafif tatlıları sevenler; mutlaka bir defa denemenizi tavsiye ederim Umarım beğenirsiniz
Kabaklarımızı alırken biraz fazla olgunlaşmış olmasına dikkat edelim Çok taze olursa rende yapmak zorlaşıyor Kabakları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendeliyoruz Bir tencere içine koyup üzerine şekerini ve tereyağını ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz Suyunu iyice çekip rengi döndükten sonra istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz Hindistan cevizi ve tarçın çok yakışıyor, sizde kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz
Afiyet olsun
2 adet uzun kabak 4 su bardağı şeker 100 gr tereyağ veya margarin Üzeri için
Tarçın, fıstık, hindistan cevizi Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yaz mevsimi için çok hafif harika bir tatlı Biz çok seviyoruz, hafif tatlıları sevenler; mutlaka bir defa denemenizi tavsiye ederim Umarım beğenirsiniz
Kabaklarımızı alırken biraz fazla olgunlaşmış olmasına dikkat edelim Çok taze olursa rende yapmak zorlaşıyor Kabakları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendeliyoruz Bir tencere içine koyup üzerine şekerini ve tereyağını ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz Suyunu iyice çekip rengi döndükten sonra istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz Hindistan cevizi ve tarçın çok yakışıyor, sizde kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz
Afiyet olsun