iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 Tane orta boy bal kabağı
*1 Kase toz şeker
Şerbeti için;
*1 Su bardağı şeker
Süslemek için;
*Çekilmiş
*Ceviz veya fındık
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kabaklarımızı dilimleyip soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayıp ve yıkayıp süzgece alalım
*Suyu süzülen kabaklarımızı tenceremize 1 sıra kabak üzerine şeker ve yine kabak ve yine şeker olmak üzere bu şekilde kabakları tencereye alıp kapağını kapattıktan sonra en az 4 saat bu şekilde bekletelim
*Bu sürenin sonunda kabaklarımız kendi suyunu bıraktığı için su koymamıza gerek kalmadan kabağımızı ocağa alıp pişmeye bırakalım
*İlk 10 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirelim, daha sonrada kapağı açık şekilde pişirelim ki şerbetini içine çeksin kabağımız
*Yeterince pişen kabağımızı bir fırın tepsisine alıp soğumaya bırakalım
*Tencerede kalan şerbetimizi de daha koyu bir kıvamlı şerbet olması içinde; 1 su bardağı şeker ekleyip bi 56 dakika bu şekilde kaynatıp ilk sıcaklığı çıkınca tatlımızın üzerine gezdirelim ve soğuması için buz dolabına kaldıralım
*Daha sonrada yeteri kadarını servis tabağına alıp ,üzerini süsleyelim
*Ben ceviz tercih ettim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
*Yapacaklara Afiyet olsun ??
*1 Tane orta boy bal kabağı
*1 Kase toz şeker
Şerbeti için;
*1 Su bardağı şeker
Süslemek için;
*Çekilmiş
*Ceviz veya fındık
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kabaklarımızı dilimleyip soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayıp ve yıkayıp süzgece alalım
*Suyu süzülen kabaklarımızı tenceremize 1 sıra kabak üzerine şeker ve yine kabak ve yine şeker olmak üzere bu şekilde kabakları tencereye alıp kapağını kapattıktan sonra en az 4 saat bu şekilde bekletelim
*Bu sürenin sonunda kabaklarımız kendi suyunu bıraktığı için su koymamıza gerek kalmadan kabağımızı ocağa alıp pişmeye bırakalım
*İlk 10 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirelim, daha sonrada kapağı açık şekilde pişirelim ki şerbetini içine çeksin kabağımız
*Yeterince pişen kabağımızı bir fırın tepsisine alıp soğumaya bırakalım
*Tencerede kalan şerbetimizi de daha koyu bir kıvamlı şerbet olması içinde; 1 su bardağı şeker ekleyip bi 56 dakika bu şekilde kaynatıp ilk sıcaklığı çıkınca tatlımızın üzerine gezdirelim ve soğuması için buz dolabına kaldıralım
*Daha sonrada yeteri kadarını servis tabağına alıp ,üzerini süsleyelim
*Ben ceviz tercih ettim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
*Yapacaklara Afiyet olsun ??