iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo bal kabağı ( soyup dilimlenmiş)
*2, 5 su bardağı şeker
Üzerine :
*Çekilmiş ceviz içi ve isteğe bağlı tahin
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba nefis yemek tarifleri kullanıcıları
1
*Tatlımız için bir gece önce bal kabağımızı soyup dilimleyip tepsimize alıyoruz
*Üzerine 2, 5 su bardağı şekeri döküp ağzını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz (Şekeri bana gire iyi geldi eğer daha fazla şekerli olsun istemiyorsanız damak tadınıza göre şekeri arttırabilirsiniz)?
*Bu şekilde şeker eriyip kabakla iyice iç içe oluyor ve daha lezzetli oluyor ?
*Sabah tepsimizi ocağa alıp kısık ateşte yumuşayana kadar 1 saat pişiriyoruz
*Pişen kabağımız soğuduktan sonra tabağa alınır ve ceviz ile süslenerek servis edilir ??(Damak tadına göre üzerine tahin de gezdirilebilir )
*2 kilo bal kabağı ( soyup dilimlenmiş)
*2, 5 su bardağı şeker
Üzerine :
*Çekilmiş ceviz içi ve isteğe bağlı tahin
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba nefis yemek tarifleri kullanıcıları
1
*Tatlımız için bir gece önce bal kabağımızı soyup dilimleyip tepsimize alıyoruz
*Üzerine 2, 5 su bardağı şekeri döküp ağzını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz (Şekeri bana gire iyi geldi eğer daha fazla şekerli olsun istemiyorsanız damak tadınıza göre şekeri arttırabilirsiniz)?
*Bu şekilde şeker eriyip kabakla iyice iç içe oluyor ve daha lezzetli oluyor ?
*Sabah tepsimizi ocağa alıp kısık ateşte yumuşayana kadar 1 saat pişiriyoruz
*Pişen kabağımız soğuduktan sonra tabağa alınır ve ceviz ile süslenerek servis edilir ??(Damak tadına göre üzerine tahin de gezdirilebilir )