iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo balkabağı
*2 su bardağı toz şeker
*Ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakları 2 parmak kalınlığında küp şeklinde doğruyoruz Pişireceğimiz tencereye kabakları koyup 2 su bardağı şekeri üstüne döküyoruz, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve bu şekilde 1 gece bekletiyoruz (yaklaşık 12 saat) Böylelikle kabaklarımız şekeri istediğimiz miktarda çekiyor Bu sırada kabaklarımız su salacağı için, su ilave etmiyoruz*Kabaklarımızı kısık ateşte 1 saat boyunca pişiriyoruz Kabağın türüne göre bu süre değişecektir Kontrol ederek ateşten alıyoruz Tencereden suyunu süzerek aldığımız kabakları borcama veya fırın tepsisine diziyoruz ve 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz*Üzerine kırılmış ceviz serperek servis ediyoruz Dilerseniz üstüne tahin dökerek de servis edebilirsin*Afiyet olsun
*1 kilo balkabağı
*2 su bardağı toz şeker
*Ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakları 2 parmak kalınlığında küp şeklinde doğruyoruz Pişireceğimiz tencereye kabakları koyup 2 su bardağı şekeri üstüne döküyoruz, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve bu şekilde 1 gece bekletiyoruz (yaklaşık 12 saat) Böylelikle kabaklarımız şekeri istediğimiz miktarda çekiyor Bu sırada kabaklarımız su salacağı için, su ilave etmiyoruz*Kabaklarımızı kısık ateşte 1 saat boyunca pişiriyoruz Kabağın türüne göre bu süre değişecektir Kontrol ederek ateşten alıyoruz Tencereden suyunu süzerek aldığımız kabakları borcama veya fırın tepsisine diziyoruz ve 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz*Üzerine kırılmış ceviz serperek servis ediyoruz Dilerseniz üstüne tahin dökerek de servis edebilirsin*Afiyet olsun