iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg balkabağı
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ;
*Dövülmüş fındık veya ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakların kabuklarını soyup dilediğiniz büyüklükte doğrayın Geniş ve düz biraz büyük bir tencereye kabaklar çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin Ardından toz şekeri eşit miktarda kabakların üzerini kaplayacak şekilde dökün Bu aşamada kabaklara kesinlikle su eklemiyoruz Çünkü kabakların içerdiği su pişerken dışarıya salınacağı için yeterli oluyor Dilerseniz bu hazırlık işlemini bir gece önceden yapıp sabaha kadar suyunu bırakmasını sağlayabilirsiniz dilerseniz de hemen pişirebilirsiniz Resimdeki kabak tatlısını ben bekletilmeden pişirdim ve çok da güzel oldu Pişirme işleminde tenceremizin kapağını kapatıp ocağa alıyoruz Altını öncelikle orta ateşte, suyu salgılanıp kaynamaya başlayana dek pişiriyor kaynamaya başlayınca da kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Yaklaşık 30 dk sonra bir çatal yardımı ile kabağın pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Eğer kabağınız pişmiş ancak tencere de hala su varsa tencerenizin kapağını kaldırıp ve yüksek ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz Pişirme süresi yaklaşık 45 dk sürüyor Tabi bu süre kabağın cinsine göre farklılık gösterebilir Sulu olmayan kıvamlı bir şerbeti olan İyi bir kabak tatlısı elde etmek istiyorsanız Son aşamada tencerede su kalmaöasına dikkat edin Kalan suyu yüksek ateşte kapağı açık şekilde pişirip suya bal kıvamını vermelisiniz
*1 kg balkabağı
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ;
*Dövülmüş fındık veya ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakların kabuklarını soyup dilediğiniz büyüklükte doğrayın Geniş ve düz biraz büyük bir tencereye kabaklar çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin Ardından toz şekeri eşit miktarda kabakların üzerini kaplayacak şekilde dökün Bu aşamada kabaklara kesinlikle su eklemiyoruz Çünkü kabakların içerdiği su pişerken dışarıya salınacağı için yeterli oluyor Dilerseniz bu hazırlık işlemini bir gece önceden yapıp sabaha kadar suyunu bırakmasını sağlayabilirsiniz dilerseniz de hemen pişirebilirsiniz Resimdeki kabak tatlısını ben bekletilmeden pişirdim ve çok da güzel oldu Pişirme işleminde tenceremizin kapağını kapatıp ocağa alıyoruz Altını öncelikle orta ateşte, suyu salgılanıp kaynamaya başlayana dek pişiriyor kaynamaya başlayınca da kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Yaklaşık 30 dk sonra bir çatal yardımı ile kabağın pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Eğer kabağınız pişmiş ancak tencere de hala su varsa tencerenizin kapağını kaldırıp ve yüksek ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz Pişirme süresi yaklaşık 45 dk sürüyor Tabi bu süre kabağın cinsine göre farklılık gösterebilir Sulu olmayan kıvamlı bir şerbeti olan İyi bir kabak tatlısı elde etmek istiyorsanız Son aşamada tencerede su kalmaöasına dikkat edin Kalan suyu yüksek ateşte kapağı açık şekilde pişirip suya bal kıvamını vermelisiniz