iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg takriben 56 dilim kabak
*1 kg toz şeker
*4 çubuk tarçın
*1 su bardağı su
Üstü için:
*250 gr çekilmiş ceviz veya
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
*Tabak kenarına süs için kaymak
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayıklanıp yıkanan ve dilimlenen kabaklar derin tencereye sırası ile dizilip 1 kg toz şeker aralara serpiştirilir Çubuk tarçın 4 eşit parçayı kabakların kenarlarına dikine pay edilerek dizilir 1 bardak su da ilave edilerek önce orta ateşte 15 dk üstü kapalı, son 15 dk kısık ateşte üstü açık şekilde pişme süresi tamamlanır Soğuttuktan sonra servis tabağına alınır, üzerine süs olarak ya çekilmiş ceviz veya hindistan cevizi tozu serpiştirilir Misafir günlerinizde kaymak da tabağın kenarına kondurulursa hoş görüntüyle muazzam bir sunum elde edilir
*2 kg takriben 56 dilim kabak
*1 kg toz şeker
*4 çubuk tarçın
*1 su bardağı su
Üstü için:
*250 gr çekilmiş ceviz veya
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
*Tabak kenarına süs için kaymak
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayıklanıp yıkanan ve dilimlenen kabaklar derin tencereye sırası ile dizilip 1 kg toz şeker aralara serpiştirilir Çubuk tarçın 4 eşit parçayı kabakların kenarlarına dikine pay edilerek dizilir 1 bardak su da ilave edilerek önce orta ateşte 15 dk üstü kapalı, son 15 dk kısık ateşte üstü açık şekilde pişme süresi tamamlanır Soğuttuktan sonra servis tabağına alınır, üzerine süs olarak ya çekilmiş ceviz veya hindistan cevizi tozu serpiştirilir Misafir günlerinizde kaymak da tabağın kenarına kondurulursa hoş görüntüyle muazzam bir sunum elde edilir