iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg balkabağı
*1 buçuk su bardağı şeker
*Ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabağı istediğimiz boyda dilimleyip kabuklarını soyuyoruz ve yıkıyoruz Sonra tencereye yerleştiriyoruz ve üzerine 1 buçuk su bardağı şekeri, yemek kaşığı ile her bir dilimin üzerine eşit olarak ekiyoruz
Ve bir gece veya bir kaç saat bekletmeden hemen kapağını kapatıp kısık ateşte ocakta pişirmeye başlıyoruz Beklettiğimiz zaman çok sulanıyor ve pişirdikten sonra erime kıvamında yani çok fazla yumuşuyor, o yüzden ben bekletmeden pişirdim Su da eklemedim, bekletmesek de suyu pişerken çıkıyor Suyunu çekene kadar pişirip servis tabağına alıyoruz Soğuyunca üzerini cevizle süsleyerek ikram ediyoruz
Kabağı 2 kg olarak aldım Kabuklarını ve içini temizledikten sonra tartamadım ama kalan haliyle 1 buçuk su bardağı şeker yetti Tadına bakarak şekeri az gelirse çoğaltabilirsiniz Piştikten sonra şekerinin az olduğunu fark ederseniz üzerine pekmez dökerek servis edebilirsiniz Şimdiden, afiyet olsun
*2 kg balkabağı
*1 buçuk su bardağı şeker
*Ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabağı istediğimiz boyda dilimleyip kabuklarını soyuyoruz ve yıkıyoruz Sonra tencereye yerleştiriyoruz ve üzerine 1 buçuk su bardağı şekeri, yemek kaşığı ile her bir dilimin üzerine eşit olarak ekiyoruz
Ve bir gece veya bir kaç saat bekletmeden hemen kapağını kapatıp kısık ateşte ocakta pişirmeye başlıyoruz Beklettiğimiz zaman çok sulanıyor ve pişirdikten sonra erime kıvamında yani çok fazla yumuşuyor, o yüzden ben bekletmeden pişirdim Su da eklemedim, bekletmesek de suyu pişerken çıkıyor Suyunu çekene kadar pişirip servis tabağına alıyoruz Soğuyunca üzerini cevizle süsleyerek ikram ediyoruz
Kabağı 2 kg olarak aldım Kabuklarını ve içini temizledikten sonra tartamadım ama kalan haliyle 1 buçuk su bardağı şeker yetti Tadına bakarak şekeri az gelirse çoğaltabilirsiniz Piştikten sonra şekerinin az olduğunu fark ederseniz üzerine pekmez dökerek servis edebilirsiniz Şimdiden, afiyet olsun