Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2 kg balkabağı
*1, 5 su bardağı toz şeker *( Şeker miktarı kabakların tatlılığına ve isteğe göre değişebilir )
*23*adet karanfil
*Ceviz, Kaymak ( İsteğe göre )

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Balkabağı; karpuz gibi dilimlenir, çekirdekleri çıkartılır ve kabuğu soyulur, yıkanarak 23 parmak kalınlığında doğranır
*Yeterince yayvan büyüklükte bir tencereye aralarına şeker serperek kabaklar dizilir ve bir gece*ağzı kapalı bir vaziyette çekeri emmesi için bekletilir (bekleyince daha güzel oluyor )
*Bir gece bekledikten sonra kabaklar suyunu salacağı için ayrıca pişirirken su koymaya gerek yok
*Kabaklar orta ateşte yumuşayıncaya kadar *ağzı kapalı olarak*pişirilir
*Pişirme esnasında arzu edilirse karanfil eklenir
*Kabaklar piştikten sonra 1015 dakika iyice koyulaşması için ağzı kapalı olarak pişirilir
*Daha sonra soğutulur, üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır
 
858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt