iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg balkabağı
*1, 5 su bardağı toz şeker *( Şeker miktarı kabakların tatlılığına ve isteğe göre değişebilir )
*23*adet karanfil
*Ceviz, Kaymak ( İsteğe göre )
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Balkabağı; karpuz gibi dilimlenir, çekirdekleri çıkartılır ve kabuğu soyulur, yıkanarak 23 parmak kalınlığında doğranır
*Yeterince yayvan büyüklükte bir tencereye aralarına şeker serperek kabaklar dizilir ve bir gece*ağzı kapalı bir vaziyette çekeri emmesi için bekletilir (bekleyince daha güzel oluyor )
*Bir gece bekledikten sonra kabaklar suyunu salacağı için ayrıca pişirirken su koymaya gerek yok
*Kabaklar orta ateşte yumuşayıncaya kadar *ağzı kapalı olarak*pişirilir
*Pişirme esnasında arzu edilirse karanfil eklenir
*Kabaklar piştikten sonra 1015 dakika iyice koyulaşması için ağzı kapalı olarak pişirilir
*Daha sonra soğutulur, üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır
*2 kg balkabağı
*1, 5 su bardağı toz şeker *( Şeker miktarı kabakların tatlılığına ve isteğe göre değişebilir )
*23*adet karanfil
*Ceviz, Kaymak ( İsteğe göre )
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Balkabağı; karpuz gibi dilimlenir, çekirdekleri çıkartılır ve kabuğu soyulur, yıkanarak 23 parmak kalınlığında doğranır
*Yeterince yayvan büyüklükte bir tencereye aralarına şeker serperek kabaklar dizilir ve bir gece*ağzı kapalı bir vaziyette çekeri emmesi için bekletilir (bekleyince daha güzel oluyor )
*Bir gece bekledikten sonra kabaklar suyunu salacağı için ayrıca pişirirken su koymaya gerek yok
*Kabaklar orta ateşte yumuşayıncaya kadar *ağzı kapalı olarak*pişirilir
*Pişirme esnasında arzu edilirse karanfil eklenir
*Kabaklar piştikten sonra 1015 dakika iyice koyulaşması için ağzı kapalı olarak pişirilir
*Daha sonra soğutulur, üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır