iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 dilim balkabağı
*Yarım paket petibör büsküvi
*1 poşet kremşanti
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı süt
*1 kase şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kabaklarımızı küp şeklinde keselim
*Büyük bir kaseye doldurup tenceremize koyalım
*Aynı kase ile şeker doldurup tencereye döküyoruz
*1 ölçek şeker 1 ölçek kabak ocağa kaynamaya bırakalım
*İşlem bittikten sonra kabaklar yumuşayınca şoğumaya bırakalım
*Soğuyan kabakları çatal yardımı ile püre haline getirelim
*Büyük tabağa 1 parmak kalınlığında yayalım
*Üzerine büsküvi ve cevizi harmanlayıp yayalım
*Bisküvinin üzerine de krem şantimizi 1 su bardağı süt ile çırpıp dökelim Afiyet olsun
*2 dilim balkabağı
*Yarım paket petibör büsküvi
*1 poşet kremşanti
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı süt
*1 kase şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kabaklarımızı küp şeklinde keselim
*Büyük bir kaseye doldurup tenceremize koyalım
*Aynı kase ile şeker doldurup tencereye döküyoruz
*1 ölçek şeker 1 ölçek kabak ocağa kaynamaya bırakalım
*İşlem bittikten sonra kabaklar yumuşayınca şoğumaya bırakalım
*Soğuyan kabakları çatal yardımı ile püre haline getirelim
*Büyük tabağa 1 parmak kalınlığında yayalım
*Üzerine büsküvi ve cevizi harmanlayıp yayalım
*Bisküvinin üzerine de krem şantimizi 1 su bardağı süt ile çırpıp dökelim Afiyet olsun