iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*15 kg bal kabağı
*15 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Tarifimize kabağımızı soyup dilimleyerek başlıyoruz Dilimlediğimiz kabağımızı yıkıyoruz Daha sonra tatlılığı yapacak olduğumuz tepsiye koyuyoruz Üzerine şekerimizi ve suyumuzu koyuyoruz ( Kabağın sulanmasına göre su miktarında değişiklik olabilir) Ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra düşük ateşte pişmeye bırakıyoruz Kabaklarımız yumuşadığında tatlımız olmuş demektir Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Dilerseniz üzerine fındık ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyet olsun
*15 kg bal kabağı
*15 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Tarifimize kabağımızı soyup dilimleyerek başlıyoruz Dilimlediğimiz kabağımızı yıkıyoruz Daha sonra tatlılığı yapacak olduğumuz tepsiye koyuyoruz Üzerine şekerimizi ve suyumuzu koyuyoruz ( Kabağın sulanmasına göre su miktarında değişiklik olabilir) Ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra düşük ateşte pişmeye bırakıyoruz Kabaklarımız yumuşadığında tatlımız olmuş demektir Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Dilerseniz üzerine fındık ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyet olsun