iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*300400 gr kadar kabak
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya şekeri
*Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
*Kavrulmuş fındık parçaları
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce kabağımızın içini temizleyip kabuğunu ince soyduktan sonra kup şeklinde doğrayalım Fırın tepsisine yada genişce bir tencereye koyup üzerine 4 kaşık şekeri yayalım Kabak tatlı değilse şeker ekleyebilirsiniz üzerine vanilya şekerini de ekleyip yarım çay bardağı kadar suyu da ilave edelim ocakta önce yüksek ateşte kaynatalım Kaynayınca altını kısıp üzerine uygun bir kapakla kapatalım kısık ateşte çatalla arada test yaparak pişirelim Eğer pişmemiş ve suyu bitmişse su ekleyebilir yada sulanmışsa kapağını açıp suyu buharlaşana kadar pişirebilirsiniz Kabağın cinsine göre değişebilir Bazı kabaklar sulanır bazıları da daha kuru olabilir Suyunu çekince ocaktan alıp hafif soğumaya bırakalım İsterseniz ılık isterseniz soğuk üzerine fındık serpip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*300400 gr kadar kabak
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya şekeri
*Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
*Kavrulmuş fındık parçaları
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce kabağımızın içini temizleyip kabuğunu ince soyduktan sonra kup şeklinde doğrayalım Fırın tepsisine yada genişce bir tencereye koyup üzerine 4 kaşık şekeri yayalım Kabak tatlı değilse şeker ekleyebilirsiniz üzerine vanilya şekerini de ekleyip yarım çay bardağı kadar suyu da ilave edelim ocakta önce yüksek ateşte kaynatalım Kaynayınca altını kısıp üzerine uygun bir kapakla kapatalım kısık ateşte çatalla arada test yaparak pişirelim Eğer pişmemiş ve suyu bitmişse su ekleyebilir yada sulanmışsa kapağını açıp suyu buharlaşana kadar pişirebilirsiniz Kabağın cinsine göre değişebilir Bazı kabaklar sulanır bazıları da daha kuru olabilir Suyunu çekince ocaktan alıp hafif soğumaya bırakalım İsterseniz ılık isterseniz soğuk üzerine fındık serpip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun