Kabak Tatlısı muhallebili kabak tatlısı Malzemeler 2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı Yarım kilo toz şeker 200 gram çekilmiş ceviz Yapılışı Kabaklar yıkanıp kocaman parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir Üstüne şekerin tamamı ek edilir, tencerenin kapağı kapanır Takriben 45 saat kadar bu şekilde bırakılır Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır Bu şekilde kısık ateşe konur 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir Ilındıktan daha sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha leziz olur Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur Şekerin üzerine 3 bardak değin su ek edilip pişirilebilir