iltasyazilim
FD Üye
Kabak Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
*2 kabak
*Kuşbaşı et
*Kırmızı biber, yeşil biber, soğan, salça
*Kaşar peyniri
Kabak Yatağında Et Sote Tarifi Yapılışı Kabakları güzelce yıkıyoruz Ben 2 kisi için 2 adet kabak kullandım Kalabalıksanız sayıyı arttırabilirsiniz Ardından kabakları diklemesine ortadan ikiye bölüp içlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıyoruz, zeytinyağı tuz ve karabibere bulayıp borcamda fırında 20dk pişiriyoruz Bu şekilde daha hafif ve pratik oluyor Kabaklar pişerken küçük parça etleri tavada az bir yağ ile kendi suyunda soteliyoruz Ben dana eti kullanmıştım biraz sert oldu, bir dahaki sefere kuzu eti ile deneyeceğim Etler piştikten sonra bir kenara alıp tavada yine az bir yağ ile soğan ve küçük doğradığımız biberleri çevirip salça ekliyoruz Fırındaki kabaklar 20 dk da pişiyor ancak fırına göre değişebilir, bir çatalla yeterince yumuşak olmasını kontrol edin Pişen karışıma etleri ve zevkinize göre baharatları da ekledikten sonra – ben karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve kuru dereotu ekledim fırından aldığımız kabakların içine dolduruyoruz Fırın kabına yarım su bardağı salçalı su ve etli kabakların üzerine rende peynir ekledikten sonra fırında 15dk peynirlerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır, yanına dilerseniz sadece yoğurt veya zevkinize göre pilav ile servis edebilirsiniz Kalorisi az, çok hafif bir yemek
Afiyet olsun
*2 kabak
*Kuşbaşı et
*Kırmızı biber, yeşil biber, soğan, salça
*Kaşar peyniri
Kabak Yatağında Et Sote Tarifi Yapılışı Kabakları güzelce yıkıyoruz Ben 2 kisi için 2 adet kabak kullandım Kalabalıksanız sayıyı arttırabilirsiniz Ardından kabakları diklemesine ortadan ikiye bölüp içlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıyoruz, zeytinyağı tuz ve karabibere bulayıp borcamda fırında 20dk pişiriyoruz Bu şekilde daha hafif ve pratik oluyor Kabaklar pişerken küçük parça etleri tavada az bir yağ ile kendi suyunda soteliyoruz Ben dana eti kullanmıştım biraz sert oldu, bir dahaki sefere kuzu eti ile deneyeceğim Etler piştikten sonra bir kenara alıp tavada yine az bir yağ ile soğan ve küçük doğradığımız biberleri çevirip salça ekliyoruz Fırındaki kabaklar 20 dk da pişiyor ancak fırına göre değişebilir, bir çatalla yeterince yumuşak olmasını kontrol edin Pişen karışıma etleri ve zevkinize göre baharatları da ekledikten sonra – ben karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve kuru dereotu ekledim fırından aldığımız kabakların içine dolduruyoruz Fırın kabına yarım su bardağı salçalı su ve etli kabakların üzerine rende peynir ekledikten sonra fırında 15dk peynirlerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır, yanına dilerseniz sadece yoğurt veya zevkinize göre pilav ile servis edebilirsiniz Kalorisi az, çok hafif bir yemek
Afiyet olsun