iltasyazilim
FD Üye
Kabak Yatağında Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet küçük boy kabak
*1 su bardağı Amerikan kuru bezelye
*4 adet taze soğan
*2 çorba kaşığı mısır
*1 yemek kaşığı pirinç
*12 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kesme şeker
*Tuz
*Dereotu
Kabak Yatağında Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Yapılışı Bezelyeyi su dolu bir*kaba koyarak**bir gece bekletiyoruz Sudan çıkardığımız bezelyeyi 10 dk kadar düdüklü tencerede haşlıyoruz Sonrasında kabakların üst kabuklarını temizleyerek ortadan ikiye kesiyoruz*ve çekirdekli*kısımları kayık olacak şekilde çıkarıyoruz Yıkanmış taze soğanları*ince ince doğrayıp bir tavada zeytinyağı,*tuz, şeker ve soğanları hafif soteliyoruz*Sonra bezelye ve mısırları ekleyerek*bir kaç dakika birlikte karıştırıyoruz Geniş bir çelik tencereye kabakları*oyuk tarafları üstte kalacak şekilde*dizip, ortalarına hazırladığınız bezelyeli*karışımı paylaştırıyoruz Yıkadığınız pirinci*üstlerine serpiştirip*1 bardak su ilave*ederek suyunu çekinceye kadar*pişiriyoruz Servis tabağına aldıktan sonra*kıyılmış dereotuyla süsleyerek*soğuk olarak servis yapabiliriz
Afiyet Olsun
*4 adet küçük boy kabak
*1 su bardağı Amerikan kuru bezelye
*4 adet taze soğan
*2 çorba kaşığı mısır
*1 yemek kaşığı pirinç
*12 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kesme şeker
*Tuz
*Dereotu
Kabak Yatağında Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Yapılışı Bezelyeyi su dolu bir*kaba koyarak**bir gece bekletiyoruz Sudan çıkardığımız bezelyeyi 10 dk kadar düdüklü tencerede haşlıyoruz Sonrasında kabakların üst kabuklarını temizleyerek ortadan ikiye kesiyoruz*ve çekirdekli*kısımları kayık olacak şekilde çıkarıyoruz Yıkanmış taze soğanları*ince ince doğrayıp bir tavada zeytinyağı,*tuz, şeker ve soğanları hafif soteliyoruz*Sonra bezelye ve mısırları ekleyerek*bir kaç dakika birlikte karıştırıyoruz Geniş bir çelik tencereye kabakları*oyuk tarafları üstte kalacak şekilde*dizip, ortalarına hazırladığınız bezelyeli*karışımı paylaştırıyoruz Yıkadığınız pirinci*üstlerine serpiştirip*1 bardak su ilave*ederek suyunu çekinceye kadar*pişiriyoruz Servis tabağına aldıktan sonra*kıyılmış dereotuyla süsleyerek*soğuk olarak servis yapabiliriz
Afiyet Olsun