Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Yemeği

Kabak Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

5 adet orta boy kabak 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy domates 12 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber 12 tatlı kaşığı nane Servisi için:

12 demet dereotu

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakların kabuklarını kazıyın, arzuya göre tamamen soyun Uzunlamasına dört eşit parçaya böldüğünüz kabakları iri küpler halinde doğrayın Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın Sarımsakları ince ince doğrayın Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin Domates küplerini ve biber salçasını ilave edip karıştırın Kısık ateşte 23 dakika kadar pişirin Doğranmış kabakları tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin Sıcak suyu üzerlerine gezdirin Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinçleri katın Kabak yemeğini, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 2530 dakika kadar pişirin Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde kuru nane ekleyip kapağını kapattıktan sonra ocaktan alın Oda sıcaklığında ılık bir hal alan kabak yemeğini incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın


 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt