iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler,
3 adet kabak
2 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
1 litre su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Derin bir tencereye sıvıyağı alıp kızdırın ve unu ekleyin
Unun kokusu çıkana kadar kavurup suyu ekleyin
Topaklanmasını önlemek için iyice karıştırın
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra kabakları ekleyin
Tencerenin kapağı olarak 15 dakika pişirin
Tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip bir taşım kaynatın
Kâselere pay edip servis yapın
Afiyet olsun
3 adet kabak
2 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
1 litre su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Derin bir tencereye sıvıyağı alıp kızdırın ve unu ekleyin
Unun kokusu çıkana kadar kavurup suyu ekleyin
Topaklanmasını önlemek için iyice karıştırın
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra kabakları ekleyin
Tencerenin kapağı olarak 15 dakika pişirin
Tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip bir taşım kaynatın
Kâselere pay edip servis yapın
Afiyet olsun