iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
300 gr fırın makarna
1 çorba kaşığı margarin
2 kırmızı dolmalık biber
250ml süt
1 havuç
3 yumurta sarısı
1 soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kabak
500 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 tutam tarçın
Yarım demet kekik
2 çorba kaşığı doğranmış domates
1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı
Fırını 250 derecede ısıtın Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin Fırında 10 dakika közleyin Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Havucu soyun Soğanı soyup doğrayın Kabağı yıkayıp dilimleyin Sarımsağı soyup doğrayın Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın Kıymayı artan yağda kavurun Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün Artan kabakla kapatıp peynir serpin 200 derecede 20 dakika pişirin
300 gr fırın makarna
1 çorba kaşığı margarin
2 kırmızı dolmalık biber
250ml süt
1 havuç
3 yumurta sarısı
1 soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kabak
500 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 tutam tarçın
Yarım demet kekik
2 çorba kaşığı doğranmış domates
1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı
Fırını 250 derecede ısıtın Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin Fırında 10 dakika közleyin Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Havucu soyun Soğanı soyup doğrayın Kabağı yıkayıp dilimleyin Sarımsağı soyup doğrayın Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın Kıymayı artan yağda kavurun Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün Artan kabakla kapatıp peynir serpin 200 derecede 20 dakika pişirin