iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Kabak sote için:
1 adet orta boy kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Keki için:
4 adet yumurta 200 ml maden suyu 1 su bardağı yoğurt 34 su bardağı zeytinyağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) 100 gram beyaz peynir 500 gram mısır unu 1 paket kabartma tozu 12 adet taze sıkılmış limon suyu 14 demet dereotu Kalıbı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 derecede ısıtın Yıkadığınız kabağın baş ve sap kısmını bıçakla kesin, çok ince halkalar halinde doğrayın Bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, dilimlenmiş kabakları tavaya alın Arada karıştırarak üç dakika kadar soteleyin Bu esnada kabakların kahverengileşmemesine dikkat edin Ocağı kapatıp, kabakları bir kenarda soğutun Beyaz peyniri çatalla ezin Dereotunu çok ince doğrayın Bir karıştırma kabına önce yumurtaları kırın, çatalla veya el çırpıcısıyla çırpın Üzerine yoğurt, zeytinyağı, maden suyunu ekleyin ve karıştırın Karışıma mısır unu ve kabartma tozunu ekleyin, üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın Fırın kabını yağlayın Sotelediğiniz kabakların yarısını hamurun içine katıp karıştırın Kek hamurunu yağladığınız kalıba dökün, spatula ile düzgünce yayın Eşit olması için hamurun üzerine bastırın Geri kalan kabakları kek hamurunun üzerine aralıklarla dizin Sıcak fırında üzeri kızarana kadar 3540 dakika civarında pişirin Keki fırından aldıktan sonra oda ısısına gelene kadar soğutun Dilimleyerek servis yapın
Kabak sote için:
1 adet orta boy kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Keki için:
4 adet yumurta 200 ml maden suyu 1 su bardağı yoğurt 34 su bardağı zeytinyağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) 100 gram beyaz peynir 500 gram mısır unu 1 paket kabartma tozu 12 adet taze sıkılmış limon suyu 14 demet dereotu Kalıbı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 derecede ısıtın Yıkadığınız kabağın baş ve sap kısmını bıçakla kesin, çok ince halkalar halinde doğrayın Bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, dilimlenmiş kabakları tavaya alın Arada karıştırarak üç dakika kadar soteleyin Bu esnada kabakların kahverengileşmemesine dikkat edin Ocağı kapatıp, kabakları bir kenarda soğutun Beyaz peyniri çatalla ezin Dereotunu çok ince doğrayın Bir karıştırma kabına önce yumurtaları kırın, çatalla veya el çırpıcısıyla çırpın Üzerine yoğurt, zeytinyağı, maden suyunu ekleyin ve karıştırın Karışıma mısır unu ve kabartma tozunu ekleyin, üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın Fırın kabını yağlayın Sotelediğiniz kabakların yarısını hamurun içine katıp karıştırın Kek hamurunu yağladığınız kalıba dökün, spatula ile düzgünce yayın Eşit olması için hamurun üzerine bastırın Geri kalan kabakları kek hamurunun üzerine aralıklarla dizin Sıcak fırında üzeri kızarana kadar 3540 dakika civarında pişirin Keki fırından aldıktan sonra oda ısısına gelene kadar soğutun Dilimleyerek servis yapın