Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklı Pide

Kabaklı Pide

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
yarım kilo ekmek hamuru
1 adet soğan
2 adet kabak
50 gr gravyer peyniri
1 demet maydanoz
zeytinyağ
1 adet etsuyu tableti
sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın Soğanları soyun ve ince dilimleyin Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla
çevirin Sonra kabakları ilave edin Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartınUfaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin
Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin Biraz tuz ve karabiber serpin
Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt