iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 adet kabak, 1 demet semizotu, 1 adet soğan, 4 adet orta boy domates, 1 adet yeşil biber, 1,5 çorba kaşığı pilavlık bulgur, Zeytinyağı, Tuz Üzeri İçin:
1 diş sarımsak, 1 kase yoğurt Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayalım ve zeytin yağında kavuralım
Üzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri ilave edelim ve kavuralım
Sonra küp doğradığımız kabakları ilave edelim ve kısık ateşte 23 dakika kavuralım
Daha sonra semiz otunu dalları ile doğrayıp, ilave edelim ve 12 dakika daha kavuralım
Bulguru, tuzu ekleyip, karıştıralım ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyuyla pişirelim(sulu seviyorsanız 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz)
Kabaklı Semizotu Yemeğimizi dinlendirdikten sonra sarımsaklı yoğurt eşiğinde servis yapalım
3 adet kabak, 1 demet semizotu, 1 adet soğan, 4 adet orta boy domates, 1 adet yeşil biber, 1,5 çorba kaşığı pilavlık bulgur, Zeytinyağı, Tuz Üzeri İçin:
1 diş sarımsak, 1 kase yoğurt Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayalım ve zeytin yağında kavuralım
Üzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri ilave edelim ve kavuralım
Sonra küp doğradığımız kabakları ilave edelim ve kısık ateşte 23 dakika kavuralım
Daha sonra semiz otunu dalları ile doğrayıp, ilave edelim ve 12 dakika daha kavuralım
Bulguru, tuzu ekleyip, karıştıralım ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyuyla pişirelim(sulu seviyorsanız 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz)
Kabaklı Semizotu Yemeğimizi dinlendirdikten sonra sarımsaklı yoğurt eşiğinde servis yapalım