iltasyazilim
FD Üye
Kabaran Yumuşak Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 5 su bardağı un
İçi için
*Peynir maydanoz, zeytin (hangisini isterseniz, isterseniz sade yapabilirsiniz)
Üzeri İçin;
*1 adet yumurta sarısı
Kabaran Yumuşak Kolay Poğaça Tarifi Yapılışı Tadına bayılacağınız, çok kolay ve pratik bir tarif Sabah kahvaltılarında, çocuklarınızın beslenmelerine, misafirlerine şipşak hazır İster sade isterseniz içine peynir, zeytin koyabilirsiniz
1
*Öncelikle bir çay bardağı ılık suyumuza bir yemek kaşığı kuru mayayı koyup, mayanın kabarmasını bekleyin
*Yoğurma kabına öncelikle bir yumurtayı kırın ve 2 yemek kaşığı şekeri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın, şekerler erisin
*Sonrasında diğer malzemeleri ekleyip biraz yoğurup mayalı suyu ekleyin iyice yoğurun
*Ne fazla yumuşak ne fazla sert olsun hamurumuz
*Hamurun olduğu kabı bir örtü ile sarın
*En az yarım saat bekletin (Ben 2 saat kadar bekletiyorum) Hamurumuz karardığında pişirmeye başlayın ama kabarmadan asla pişirmeyin
*İçini ister dolu ister boş tepsiye alın
*Üzerine yumurta sarısı tercihe göre susam, çörekotu ekleyin
*190 derece iyice ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin
*Zaten üzeri kızarınca anlarsınız Afiyet olsun
Denerseniz beğeneceksiniz
*1 çay bardağı ılık süt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 5 su bardağı un
İçi için
*Peynir maydanoz, zeytin (hangisini isterseniz, isterseniz sade yapabilirsiniz)
Üzeri İçin;
*1 adet yumurta sarısı
Kabaran Yumuşak Kolay Poğaça Tarifi Yapılışı Tadına bayılacağınız, çok kolay ve pratik bir tarif Sabah kahvaltılarında, çocuklarınızın beslenmelerine, misafirlerine şipşak hazır İster sade isterseniz içine peynir, zeytin koyabilirsiniz
1
*Öncelikle bir çay bardağı ılık suyumuza bir yemek kaşığı kuru mayayı koyup, mayanın kabarmasını bekleyin
*Yoğurma kabına öncelikle bir yumurtayı kırın ve 2 yemek kaşığı şekeri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın, şekerler erisin
*Sonrasında diğer malzemeleri ekleyip biraz yoğurup mayalı suyu ekleyin iyice yoğurun
*Ne fazla yumuşak ne fazla sert olsun hamurumuz
*Hamurun olduğu kabı bir örtü ile sarın
*En az yarım saat bekletin (Ben 2 saat kadar bekletiyorum) Hamurumuz karardığında pişirmeye başlayın ama kabarmadan asla pişirmeyin
*İçini ister dolu ister boş tepsiye alın
*Üzerine yumurta sarısı tercihe göre susam, çörekotu ekleyin
*190 derece iyice ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin
*Zaten üzeri kızarınca anlarsınız Afiyet olsun
Denerseniz beğeneceksiniz