Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabardıkça kabaran susamlı pişi tarifi! Simit görünümlü pişi nasıl yapılır?

Kabardıkça kabaran susamlı pişi tarifi! Simit görünümlü pişi nasıl yapılır?
0
46

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kabardikca_kabaran_susamli_pisi_tarifi_simit_gorunumlu_pisi_nasil_yapilir_1637754167_1701.jpg

Kahvaltılarımızı renklendirecek nefis pişiler yapıyoruz. Üstelik bu pişiler yağ çekmiyor ve lezzetini daha da katlamak için üzerlerinde susam kullanıyoruz. Özellikle hafta sonu kahvaltılarına tüm aile bir araya gelmişken bu tarifi yapın, sıcak sıcak pişilerinizle harika bir kahvaltı keyfi yapın.


HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Pişi tarifi hamur işleri arasında en sevilen, kolay ve çok sık tercih edilen seçeneklerden birisidir. Öğleden sonra zamansız gelen misafirlerinize de sunum yapabileceğiniz pişi, maliyetinin düşük ve lezzetinin güzel olması nedeniyle sıkça araştırılan tariflerdendir. Pek çok farklı ismi olan, Anadolu’da pişi, bişi isimleri ile karşımıza çıkan bu nefis hamur işi, özellikle kahvaltı sofralarını süsler. Peki susamlı pişi tarifini hiç denediniz mi? Bugün sizlere susamlı pişinin tarifini veriyoruz. 

oy53L_1637754551_4907.jpg

PİŞİ TARİFİ PÜF NOKTASI
  • Pişi hamurunun çok sert olmamalıdır, ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edilmelidir.
  • Hamuru açarken çok kalın olmayacak şekilde açılmalıdır.
  • Tezgahta kolay açabilmek için tezgahın üzeri hafif yağlanmalıdır.
  • Kolay şekil verebilmek için eller yağlanmalıdır.
  • Ocakta yağ iyice kızdırılarak pişirilmelidir.
  • Sıcak ve ılık şekilde tüketilebilir.
  • Öncelikle mayalı pişi ya da mayasız pişi fark etmez, içerisinde kullanacağınız sıvıların ılık bir şekilde olmasına dikkat edin.
  • Pişi hamurunu kocaman kabartmak istiyorsanız hamurun içine yoğurt, süt ve soda koymanız gerekir. Hamurun içine konan soda, iki katına çıkmasına yardımcı olur. Aynı zamanda soda, hamurun yağ çekmemesini de sağlar.
  • Hamuru kabartmanın bir diğer püf noktası ise kabartma tozu, maya ya da karbonat eklemek. Özellikle karbonatın kullanıldığı pişi hamurları daha çıtır olur.
  • Pişi hamuruna koyacağınız 1 yemek kaşığı sirke, hamurun yağ çekmesini engeller.
yIY4P_1637754684_5903.jpg

KABARDIKÇA KABARAN SUSAMLI PİŞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 büyük çay bardağı ılık süt
1 büyük çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

Bulamak İçin:

Süt
Susam



YAPILIŞI

Derin bir kap içine 1 büyük çay bardağı ılık süt, 1 büyük çay bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı toz şeker koyun. Ardından sıvı malzemelerin üzerine 1 paket kuru maya ekleyin.

İyice karıştırıp, mayanın erimesini sağlayın.  Daha sonra unu azar azar koyun.

Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

RBbr5_1637754134_9179.jpg

Mayalanan hamurun havasını almak için 2-3 kere yoğurun.

Ardından hamuru eşit parçaya bölüp, düzgün bezeler yapın.

İki ayrı kaba süt ve susam koyun. Bezelerin bir tarafını önce süte batırın.

Daha sonra da susama batırıp, güzelce bulanmasını sağlayın.

Bezeleri susama batırdıktan sonra da ters çevirip, hafifçe unlanmış fırın kağıdı üzerine koyun.

Daha sonra susamlı bezelerin üzerine eliniz ile bastırarak susamları sabitleyin (şart değil).

Kızgın yağ içine tek tek koyup, hafif kabarmaya başladığında sürekli çevirerek, arkalı önlü kızartın.

Kızaran pişileri havlu kağıt serili tabak üzerine alıp, yağının süzülmesini sağlayın.

Mayalı susamlı pişiler piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Kahvaltılarımızı renklendirecek nefis pişiler yapıyoruz. Üstelik bu pişiler yağ çekmiyor ve lezzetini daha da katlamak için üzerlerinde susam kullanıyoruz. Bilhassa hafta sonu kahvaltılarına tüm aile bir ortaya gelmişken bu tanımı yapın, sıcak sıcak pişilerinizle mükemmel bir kahvaltı keyfi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler *1 kg un *1 paket kuru maya *Tuz, susam *Ilık su *Kızartmak için sıvı yağ Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı Öncelikle unu bir kap içine eleyip bir miktar tuz ilave edilir Kuru maya üzerine dökülür ve un ile iyice karışması sağlanır Ilık su yavaş yavaş ilave...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Puf Puf Kabaran Mayalı Pişi (Kabarık, içi boş Ve Yumuşaklık Garanti ) Tarifi İçin Malzemeler *1 tatlı kaşığı kuru maya *Yarım şu bardağı ılık süt *4 tatlı kaşığı yoğurt (sulu kismindan) *1 çay kaşığı tuz *Yarım çay kaşığı şeker *Aldığı kadar un Puf Puf Kabaran Mayalı Pişi (Kabarık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Anadolu'nun birçok ilinde yaygın olarak yapılan bir hamur tarifini tüm detaylarıyla sizler için derledik. Kimisi pişi kimisi lokma kimisi ise şelame diyor ama isimler farklı olsa da lezzet aynı. Uzun pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi, kimi zaman bir ara öğün kimi zaman da 'Ne yemek pişirsem?'...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Uğruna kilometrelerce gidebileceğiniz, yanına tatlı/tuzlu ne koysan yakışan enfes pişinin kolay yapılan mayasız yöntemini sizler için derledik. Sadece bir bardak sütle haızrlayabileceğiniz tarifi de bulabileceğiniz bu yazıda pişi hazırlamak için vakti olmayanlar yaşadı. En kolay pişi tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt