iltasyazilim
FD Üye
Kabardıkça Kabaran Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
*1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 dolu yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*657 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Arası için;
*100 gr tereyağı ya da margarin (Şart değil ben yarısını öyle yarısını sade yaptım)
Kabardıkça Kabaran Tel Tel Pastane Açması Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar dilerim
Mutlaka denemelisiniz Yapıp, pişirip buzluğa da atabilirsiniz Nasıl puf puf, tel tel olduğu görüntülerden de belli Yine okul için sürekli yapıp buzluğa attığım tariflerden biri
Sütü ısıtalım ve yoğurma kabına alıp üzerine şeker, maya ekleyip 10 dakika aktifleşmesini bekleyelim Daha sonra kalan malzemeleri ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim Üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat bekletelim
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım Bütün hepsini beze yaptıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın İlk yaptığımız bezeyi alalım ve sıvı yağ ile yağlanmış zeminde elimizle açalım Tereyağını arzu ederseniz bu aşamada sürebilirsiniz ya da peynir ekleyebilirsiniz Tamamen sade de yapabilirsiniz Ben bir tepsi tereyağlı bir tepsi sade yaptım Tabak büyüklüğünde açtığımız hamuru rulo yapalım İki ucundan tutup hafif çevirelim ve iki ucunu üst üste koyup birleştirelim
Yağlanmış tepsiye dizelim Hepsini aynı şekilde yapalım Tepsi de 20 dakika beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
*2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
*1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 dolu yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*657 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Arası için;
*100 gr tereyağı ya da margarin (Şart değil ben yarısını öyle yarısını sade yaptım)
Kabardıkça Kabaran Tel Tel Pastane Açması Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar dilerim
Mutlaka denemelisiniz Yapıp, pişirip buzluğa da atabilirsiniz Nasıl puf puf, tel tel olduğu görüntülerden de belli Yine okul için sürekli yapıp buzluğa attığım tariflerden biri
Sütü ısıtalım ve yoğurma kabına alıp üzerine şeker, maya ekleyip 10 dakika aktifleşmesini bekleyelim Daha sonra kalan malzemeleri ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim Üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat bekletelim
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım Bütün hepsini beze yaptıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın İlk yaptığımız bezeyi alalım ve sıvı yağ ile yağlanmış zeminde elimizle açalım Tereyağını arzu ederseniz bu aşamada sürebilirsiniz ya da peynir ekleyebilirsiniz Tamamen sade de yapabilirsiniz Ben bir tepsi tereyağlı bir tepsi sade yaptım Tabak büyüklüğünde açtığımız hamuru rulo yapalım İki ucundan tutup hafif çevirelim ve iki ucunu üst üste koyup birleştirelim
Yağlanmış tepsiye dizelim Hepsini aynı şekilde yapalım Tepsi de 20 dakika beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun