iltasyazilim
FD Üye
Kabızlık , Gıda , Nedenleri ve Tedavisi,
Kabızlık ve Beslenme Kabızlıgın Nedenleri ve Tedavisi,
Kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi, merkez sinir sisteminin bozulmasına alt olarak oluşur ikincisi, dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise, Mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan esas nedenler şunlardır:
Hatalı besin
alıştırma yapmamak
stres ve depresyon hali
Yolculuk
Ateş, uzun süren yatak istirahati, karın ameliyatları
Gebelik
Rahatlatıcı ilaçlar, Alüminyum mide asidini giderici ilaçlar, kalsiyum içeren ilaçlar
Alzheimer, Parkinson, omurilik zedelenmesi, felç gibi asap sistemi hastalıkları
Fazla içki ve kafeinli içeceklerin kullanımı
Laksatif ilaçların uygunsuz kullanımı
yürüyüş de yardımsever
Kabızlığın önüne geçmek için yapılacak en ö nemli şey, öğün atlamamak ve yemekleri ufak lokmalar halinde, yavaşça çiğneyerek yemektir
Bağırsaklar için günün en kayda değer zamanı sabahın ilk saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin, kalın bağırsağın duvarındaki kaslara uyan mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır
Çalışma yapmak da çok önemlidir Özellikle; yürüyüş, Aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır
Haftada en düşük 3 defa yarım saat tempolu yürümek veya sabah kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik veya yer hareketleri gerçekleştirmek karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir
Bunu biliyor muydunuz
Sinemaki, kabızlığı giderici, müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki, kalın bağırsaklarda Sıvı ve mineral salgılanmasını artırıcı etki yapar, bunların geri emilimini engeller
Yediklerinizle kabızlığı önleyin
Kuru meyveler yaşam kurtarır
Bol su ve bitki ç ayı için
Kepekli ürünleri tercih edin
Kuru erik, kuru incir ve kuru kayısı yiyin
Kök sebzelerden havuç, kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka, lahana, ıspanak, maydanoz, dereotu ve Marul tüketin,
tahıl ve baklagil grubunu ihmalkârlık etmeyin
meyve tüketimini artırın
Bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları tercih edin
Keten tohumu kullanın
fındık, ceviz ve badem tüketin *
Kabızlık ve Beslenme Kabızlıgın Nedenleri ve Tedavisi,
Kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi, merkez sinir sisteminin bozulmasına alt olarak oluşur ikincisi, dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise, Mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan esas nedenler şunlardır:
Hatalı besin
alıştırma yapmamak
stres ve depresyon hali
Yolculuk
Ateş, uzun süren yatak istirahati, karın ameliyatları
Gebelik
Rahatlatıcı ilaçlar, Alüminyum mide asidini giderici ilaçlar, kalsiyum içeren ilaçlar
Alzheimer, Parkinson, omurilik zedelenmesi, felç gibi asap sistemi hastalıkları
Fazla içki ve kafeinli içeceklerin kullanımı
Laksatif ilaçların uygunsuz kullanımı
yürüyüş de yardımsever
Kabızlığın önüne geçmek için yapılacak en ö nemli şey, öğün atlamamak ve yemekleri ufak lokmalar halinde, yavaşça çiğneyerek yemektir
Bağırsaklar için günün en kayda değer zamanı sabahın ilk saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin, kalın bağırsağın duvarındaki kaslara uyan mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır
Çalışma yapmak da çok önemlidir Özellikle; yürüyüş, Aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır
Haftada en düşük 3 defa yarım saat tempolu yürümek veya sabah kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik veya yer hareketleri gerçekleştirmek karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir
Bunu biliyor muydunuz
Sinemaki, kabızlığı giderici, müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki, kalın bağırsaklarda Sıvı ve mineral salgılanmasını artırıcı etki yapar, bunların geri emilimini engeller
Yediklerinizle kabızlığı önleyin
Kuru meyveler yaşam kurtarır
Bol su ve bitki ç ayı için
Kepekli ürünleri tercih edin
Kuru erik, kuru incir ve kuru kayısı yiyin
Kök sebzelerden havuç, kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka, lahana, ıspanak, maydanoz, dereotu ve Marul tüketin,
tahıl ve baklagil grubunu ihmalkârlık etmeyin
meyve tüketimini artırın
Bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları tercih edin
Keten tohumu kullanın
fındık, ceviz ve badem tüketin *