Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabızlık , Beslenme , Nedenleri ve Tedavisi

Kabızlık , Beslenme , Nedenleri ve Tedavisi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabızlık , Gıda , Nedenleri ve Tedavisi,
Kabızlık ve Beslenme Kabızlıgın Nedenleri ve Tedavisi,






Kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi, merkez sinir sisteminin bozulmasına alt olarak oluşur ikincisi, dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise, Mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan esas nedenler şunlardır:

Hatalı besin
alıştırma yapmamak
stres ve depresyon hali
Yolculuk
Ateş, uzun süren yatak istirahati, karın ameliyatları
Gebelik

Rahatlatıcı ilaçlar, Alüminyum mide asidini giderici ilaçlar, kalsiyum içeren ilaçlar

Alzheimer, Parkinson, omurilik zedelenmesi, felç gibi asap sistemi hastalıkları

Fazla içki ve kafeinli içeceklerin kullanımı

Laksatif ilaçların uygunsuz kullanımı

yürüyüş de yardımsever
Kabızlığın önüne geçmek için yapılacak en ö nemli şey, öğün atlamamak ve yemekleri ufak lokmalar halinde, yavaşça çiğneyerek yemektir

Bağırsaklar için günün en kayda değer zamanı sabahın ilk saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin, kalın bağırsağın duvarındaki kaslara uyan mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır

Çalışma yapmak da çok önemlidir Özellikle; yürüyüş, Aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır

Haftada en düşük 3 defa yarım saat tempolu yürümek veya sabah kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik veya yer hareketleri gerçekleştirmek karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir

Bunu biliyor muydunuz
Sinemaki, kabızlığı giderici, müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki, kalın bağırsaklarda Sıvı ve mineral salgılanmasını artırıcı etki yapar, bunların geri emilimini engeller

Yediklerinizle kabızlığı önleyin
Kuru meyveler yaşam kurtarır
Bol su ve bitki ç ayı için
Kepekli ürünleri tercih edin
Kuru erik, kuru incir ve kuru kayısı yiyin
Kök sebzelerden havuç, kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka, lahana, ıspanak, maydanoz, dereotu ve Marul tüketin,
tahıl ve baklagil grubunu ihmalkârlık etmeyin
meyve tüketimini artırın
Bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları tercih edin
Keten tohumu kullanın
fındık, ceviz ve badem tüketin *
 
858,460Konular
981,098Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt