Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabuktan Salça

Kabuktan Salça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabuktan Salça Tarifi İçin Malzemeler

*5 kilo domates kabuğu
*3 yemek kaşığı iri tuz

Kabuktan Salça Tarifi Yapılışı Sizler de benim gibi, kabuktan salça mı olurmuş, uğraşmaya bile değmez diyebilirsiniz Ben de öyle demiştim ama komşularım değerlendiriyor ben de deneyim istedim
Domatesler güzelce yıkanır ve kabukları bıçakla soyulur Domateslerden ister kışlık menemen yapın, isterseniz kahvaltılık sos yapın ama kabuklarını çöpe atmayın
Soyduğunuz kabukları bir kavanoza doldurun Üzerine tuzu dökün ve sıkıca kapatın Güneşli bir ortamda bekletin Kavanozun altına açık sarımtırak bir su oluştuğunu gördüğünüzde, kabukların yumuşadığını anlarsınız Aslında bir günde, altına açık renkte suyu çıktı ama ben yine de üç gün beklettim Daha çok yumuşasın, süzgeçten geçirmesi kolay olsun diye
Önce kabukların altında oluşan sarımtırak suyunu süzüp dökün ve kabukları süzgeçten geçirin Kabukların hiç suyu kalmayacak, kupkuru kalacak şekilde iyice geçirin Tencereyi ocağa koyup, koyulaşana kadar kaynatın Sık sık salçayı karıştırın Yarım saatte koyulaşıyor, kabuk olduğu için zaten koyu kıvam da, ocağın altını kapatın ve genişçe bir tepsiye alıp güneşli temiz bir ortamda bir gün bekletin Ben evde beklettim, yani camdan gelen güneşte, dışarıda toz böcek vs uçuşmasın diye Bir yemek kaşığı tuz serpin ve karıştırıp kavanoza doldurun
Çok az çıkıyor ama çabuk oluyor Bir yemeklik bile olsa neden denemeyelim ki Benim beş kilo domatesten yarım kilo çıktı Ama 5060 kilo domatesten menemen veya sos yapanlar var Onlar mutlaka değerlendirmeli )
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt