Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabul olmayacak dua

Kabul olmayacak dua

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sual: Kabul olmayacak duaya amin denmez demek, küfrü gerektirir mi?
CEVAP
Önce kabul olmayacak dua olur mu, olmaz mı ona bakalım! Mesela, (Ya Rabbi, beni peygamber yap) demek kabul olmayacak bir duadır Böyle dua etmek Allah’ın emrine aykırıdır ve böyle duaya amin denmez

Ayrıca Allahü teâlânın âdetine zıt olan dualara da amin denmez Mesela, (Beni öldürme, beni melek yap, beni kadın yap) demek böyledir Ayrıca ibadet yapmadan Cennete girmek için dua etmek de günahtır (İslam Ahlakı)

Haramdan sadaka verse, alan fakir de haramdan olduğunu bilerek, verene, Allah razı olsun dese veya Allah kabul etsin dese ve veren de, amin dese, ikisi de imanlarını kaybeder Başka biri de amin dese, o da kâfir olur (Birgivi şerhi)

Haram olduğu bilinen belli mal ile cami veya başka hayır yaptırmak ve bunlara karşılık sevap beklemek küfürdür (Reddülmuhtar)

Demek ki kabul olmayacak ve amin denmeyecek dualar vardır Bu bakımdan, (Kabul olmayacak duaya amin denmez) demek küfrü gerektirmez Fakat böyle sözler söylememek iyi olur

Similar threads

Çeşitli sual cevaplar Kuleuzüleri okuduktan sonra avuca üfleyip elleri vücuda sürmenin faydası var mı? CEVAP Resulullah efendimiz, bazı âyetleri okur mübarek avuçlarına üfler ve avuçları ile mübarek vücutlarını mesh ederlerdi Birçok hastalık için iyidir Namazda okunan Kur’an mı yoksa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Küfre sebep olan söz ve işler İbni Haceri Mekki hazretlerinin Zevacir isimli eseriyle, Hadika, Berika, Birgivi, Miftahül Cenne, Mektubatı Rabbani, Seadeti Ebediyye, İbni Abidin’den aldığımız, küfre düşüren söz ve işlerden bazıları şunlardır: 1 Allahü teâlâya layık olmayan şey söylemek Mesela...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Ehli kıble kime denir Sual: Ehli kıbleye kâfir denmiyor 72 sapık fırkanın hepsi de ehli kıbledir yani namaz kılıyor Bunlara kâfir diyenin kendisi kâfir olmaz mı? CEVAP Evet ehli kıbleye kâfir denmez ama ehli kıble nedir? Ehli kıble namaz kılan kimse demek değildir Kısaca izah edelim: 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
İmamı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Hindistan’daki İslam düşmanlarının azgınlarını görüyoruz Müslümanlarla alay ediyorlar Müslümanları kötülüyorlar Ellerine fırsat geçerse, güçleri yeterse, Müslümanlara her işkenceyi yaparlar Hatta hepsini öldürürler Yahut onları dinden, imandan ayırırlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Sual: Müslümanlarla alay edenlere karşı tavrımız nasıl olmalıdır? CE VAP İmamı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Hindistan’daki İslam düşmanlarının azgınlarını görüyoruz Müslümanlarla alay ediyorlar Müslümanları kötülüyorlar Ellerine fırsat geçerse, güçleri yeterse, Müslümanlara her işkenceyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
858,496Konular
981,803Mesajlar
29,872Kullanıcılar
Kader45679Son üye
Üst Alt