Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabune Pilavı

Kabune Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr dana kuşbaşı
*1 büyük baş kuru soğan
*1 su bardağı nohut ( akşamdan ıslanmış)
*1 havuç
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı et suyu
*Tuz
*Karabiber
*Yarım paket tereyağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kabune Pilavı Tarifi Yapılışı Isparta yöresine ait harika bir yemek Düdüklü de haşladığımız dana kuşbaşılarımızı teflon tencereye alıyoruz Üzerine söğüş doğradığımız kuru soğanı etrafına ise haşlanmış nohut ve havucumuzu (havuç haşlanmayacak) koyuyoruz Karabiberimizi de serpiştirip daha önceden ılık suda beklettiğimiz pirincimizi ilave edip 2 su bardağı et suyu ve tuzuyla birlikte ayrı bir tavada erittiğimiz zeytinyağı ve tereyağımızı da üzerine döküp yüksek ateşte kaynayıncaya kadar daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt