iltasyazilim
FD Üye
Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr dana kuşbaşı
*1 büyük baş kuru soğan
*1 su bardağı nohut ( akşamdan ıslanmış)
*1 havuç
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı et suyu
*Tuz
*Karabiber
*Yarım paket tereyağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kabune Pilavı Tarifi Yapılışı Isparta yöresine ait harika bir yemek Düdüklü de haşladığımız dana kuşbaşılarımızı teflon tencereye alıyoruz Üzerine söğüş doğradığımız kuru soğanı etrafına ise haşlanmış nohut ve havucumuzu (havuç haşlanmayacak) koyuyoruz Karabiberimizi de serpiştirip daha önceden ılık suda beklettiğimiz pirincimizi ilave edip 2 su bardağı et suyu ve tuzuyla birlikte ayrı bir tavada erittiğimiz zeytinyağı ve tereyağımızı da üzerine döküp yüksek ateşte kaynayıncaya kadar daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*250 gr dana kuşbaşı
*1 büyük baş kuru soğan
*1 su bardağı nohut ( akşamdan ıslanmış)
*1 havuç
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı et suyu
*Tuz
*Karabiber
*Yarım paket tereyağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kabune Pilavı Tarifi Yapılışı Isparta yöresine ait harika bir yemek Düdüklü de haşladığımız dana kuşbaşılarımızı teflon tencereye alıyoruz Üzerine söğüş doğradığımız kuru soğanı etrafına ise haşlanmış nohut ve havucumuzu (havuç haşlanmayacak) koyuyoruz Karabiberimizi de serpiştirip daha önceden ılık suda beklettiğimiz pirincimizi ilave edip 2 su bardağı et suyu ve tuzuyla birlikte ayrı bir tavada erittiğimiz zeytinyağı ve tereyağımızı da üzerine döküp yüksek ateşte kaynayıncaya kadar daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Afiyet olsun