Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabune Tarifi Resimli

Kabune Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi

KABUNE MALZEMELERİ:

2 su bardağı pir inç
400 gr koyun kuşbaşı et
5 çorba kaşığı değişken yağ
2 adet soğan
1 çarliston biber
Tuzlu, karabiber



KABUNE YAPILIŞI:

1 Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır

2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuzlu, karabiber atılır

3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır

4 Soğanlar minik doğranıp az arz tuzlu ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır

5 Üstüne suyundan süzülmüş pirinç konur Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir

6 Tuzlu, karabiber serpilir Kaşık kaşık değişken yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir Üstüne porselen bir tabak kapatılır

7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonradan ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye dek pişirilir

8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır

Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz

Sağlık Durumu olsun *
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt