iltasyazilim
FD Üye
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi
KABUNE MALZEMELERİ:
2 su bardağı pir inç
400 gr koyun kuşbaşı et
5 çorba kaşığı değişken yağ
2 adet soğan
1 çarliston biber
Tuzlu, karabiber
KABUNE YAPILIŞI:
1 Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır
2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuzlu, karabiber atılır
3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır
4 Soğanlar minik doğranıp az arz tuzlu ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır
5 Üstüne suyundan süzülmüş pirinç konur Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir
6 Tuzlu, karabiber serpilir Kaşık kaşık değişken yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir Üstüne porselen bir tabak kapatılır
7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonradan ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye dek pişirilir
8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır
Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz
Sağlık Durumu olsun *
Kabune pilavı Tarifi
KABUNE MALZEMELERİ:
2 su bardağı pir inç
400 gr koyun kuşbaşı et
5 çorba kaşığı değişken yağ
2 adet soğan
1 çarliston biber
Tuzlu, karabiber
KABUNE YAPILIŞI:
1 Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır
2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuzlu, karabiber atılır
3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır
4 Soğanlar minik doğranıp az arz tuzlu ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır
5 Üstüne suyundan süzülmüş pirinç konur Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir
6 Tuzlu, karabiber serpilir Kaşık kaşık değişken yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir Üstüne porselen bir tabak kapatılır
7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonradan ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye dek pişirilir
8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır
Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz
Sağlık Durumu olsun *