iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 tane kuzu kaburga
İçine;
2 kase pirinç
250 gram kuşbaşı et
Kuş üzümü
Badem
Dolmalık fıstık
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Üzerine;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
İlk önce kaburgayı yıkayalım Daha sonra bir tepsiye alıp kaburganın her yerine tuz, karabiber ve pulbiber sürelim ve dinlenmeye bırakalım Pirinci yapmaya başlayalım Eti küp küp kesip kavuralım Badem ve dolmalık fıstığı da kavuralım Onları tabağa alıp pirinci kavuralım sonra karabiber koyduktan sonra pişen kuşbaşılık eti üzerine ekleyelim onunla da hafif kavuralım Üzerine 3 su bardağı su koyalım Az suyunu çekene kadar kuş üzümü, dolmalık fıstık ve bademi ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim Çektikten sonra ocağı kapatalım Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyelim Dinlendikten sonra pirinci karıştırıp kavurmamızı dolduralım ve etrafını dökelim 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası birbirine karıştırıp kaburganın etrafına sürelim Bir büyük tencereye yağ koyup üzerine kaburgayı koyup iki tarafını kavuralım Sonra suyunu ekleyelim Pişmeye bırakalım Piştikten sonra büyük fırın poşetinin içine koyup fırında yarım saat pişirelim
Afiyet olsun
1 tane kuzu kaburga
İçine;
2 kase pirinç
250 gram kuşbaşı et
Kuş üzümü
Badem
Dolmalık fıstık
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Üzerine;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
İlk önce kaburgayı yıkayalım Daha sonra bir tepsiye alıp kaburganın her yerine tuz, karabiber ve pulbiber sürelim ve dinlenmeye bırakalım Pirinci yapmaya başlayalım Eti küp küp kesip kavuralım Badem ve dolmalık fıstığı da kavuralım Onları tabağa alıp pirinci kavuralım sonra karabiber koyduktan sonra pişen kuşbaşılık eti üzerine ekleyelim onunla da hafif kavuralım Üzerine 3 su bardağı su koyalım Az suyunu çekene kadar kuş üzümü, dolmalık fıstık ve bademi ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim Çektikten sonra ocağı kapatalım Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyelim Dinlendikten sonra pirinci karıştırıp kavurmamızı dolduralım ve etrafını dökelim 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası birbirine karıştırıp kaburganın etrafına sürelim Bir büyük tencereye yağ koyup üzerine kaburgayı koyup iki tarafını kavuralım Sonra suyunu ekleyelim Pişmeye bırakalım Piştikten sonra büyük fırın poşetinin içine koyup fırında yarım saat pişirelim
Afiyet olsun