Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaburga Dolması

Kaburga Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 tane kuzu kaburga

İçine;
2 kase pirinç
250 gram kuşbaşı et
Kuş üzümü
Badem
Dolmalık fıstık
Karabiber
Tuz
Maydanoz

Üzerine;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı
İlk önce kaburgayı yıkayalım Daha sonra bir tepsiye alıp kaburganın her yerine tuz, karabiber ve pulbiber sürelim ve dinlenmeye bırakalım Pirinci yapmaya başlayalım Eti küp küp kesip kavuralım Badem ve dolmalık fıstığı da kavuralım Onları tabağa alıp pirinci kavuralım sonra karabiber koyduktan sonra pişen kuşbaşılık eti üzerine ekleyelim onunla da hafif kavuralım Üzerine 3 su bardağı su koyalım Az suyunu çekene kadar kuş üzümü, dolmalık fıstık ve bademi ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim Çektikten sonra ocağı kapatalım Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyelim Dinlendikten sonra pirinci karıştırıp kavurmamızı dolduralım ve etrafını dökelim 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası birbirine karıştırıp kaburganın etrafına sürelim Bir büyük tencereye yağ koyup üzerine kaburgayı koyup iki tarafını kavuralım Sonra suyunu ekleyelim Pişmeye bırakalım Piştikten sonra büyük fırın poşetinin içine koyup fırında yarım saat pişirelim
Afiyet olsun



 

Similar threads

Kaburga Dolması Malzemeler 1 kuzu kaburga İç harcı: 1 su bardağı pirinç 1 adet soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar Tuz, karabiber 1 çay tabağı taze dereotu ve tercihe göre istenilen yeşillik doğrayabilir Üst...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Kaburga Dolması Tarifi Resimli Resimli Kaburga Dolması Tarifi MALZEMELER (810 Şahsiyet) 1 koyun kaburgası (22,5 kg) 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 adet kuzu ciğeri 4 soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç (yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
MALZEMELER 1 adet kuzu kaburga 2 bardak pirinç 4 yemek kaşığı mısır 1 tatlı kaşığı yeşil karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 adet kuru soğan 2 adet taze soğan 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı yenibahar 4 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı fıstık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt