iltasyazilim
FD Üye
Arkadaşlarla dalış için gittiğimiz grupta bizlere nefis bir menü hazırlayan,yetinmeyip işletmesine davet eden mütevazi kişinin meğerse kaburgacı selim amcanın torunumuş davet sonundaki kendilerine has olan irmik tatlısının tadıda damağımda
Buyrun hikayesi
Kıtaları aşan lezzet kıtaları birleştiren kentte
Selim Amcanın Sofra Salonu (SASS), 1982 yılında Diyarbakır'da, küçük ve mütevazi bir lokanta olarak açıldı Halil Aytek ve Selim Nazlıcan, namıı diğer Selim Amca, bu mütevazi lokantalarında, yörenin en bilinen ama en meşakkatli yemeğini yapmaya başladılar: Kaburga Dolması
Kaburga Dolması, kökeni Irak'ın MusulKerkük bölgelerine dayanan, doğu mutfağının ve damak zevkinin en otantik yemeklerinden bir tanesi Hazırlanması büyük bir ustalık istediği kadar zor ve yorucu da Kuzu ya da erkek oğlakların ön kol ve yanlarından alınan kaburga, içi haşlanmış iç pilavla doldurulduktan sonra dikiliyor ve 56 saat süreyle buharda pişiriliyor Eğer kıvamı tutturamazsanız ya kaburga patlıyor ya da iç pilav bozuluyor Hazırlanışındaki bu zorluk ve ustalık nedeniyle de her zaman yapılan bir yemek değil kaburga Dolması Ancak düğünlerde, özel günlerde, özel misafirler ağırlandığında yapılıyor
İşte böylesine özel bir yemeği, mütevazi bir lokantada günlük olarak hazırlamaya başlayınca da namımız kısa sürede bütün Diyarbakır'a yayıldı GAP için şehirde bulunan yabancı mühendisler, Diyarbakır'ın sanayicileri, bürokratlar, gazeteciler derken SASS, bir anda Diyarbakır ile özdeşleştirildi İsmimiz, Diyarbakır Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı kataloglara girdi önce, sonraları ünlü simaların geliş gidişleriyle birlikte de Diyarbakır'dan Türkiye'ye yayıldı
Selim Amcanın Sofra Salonu olarak bu başarıyı yakalamamızın iki nedeni var İlki geleneksel konukseverliğimiz ve temizlik konusundaki ince titizliğimiz, diğeri ise SASS mutfağında yalnızca sırlara haiz ustaların bulunması Selim Nazlıcan kendi ustasından ve ailesinden öğrendiği bu sırları yalnızca beş oğlu ile paylaşıyor
SASS'nun ünü yayıldıkça, şehirdışı hatta yurtdışından siparişler de gelmeye başladı SASS olarak bu siparişleri uçak kargo ile yerine getirdik ve Diyarbakır dışındaki ilk şubemizi 1991'de Ankara'da hizmete açtık 1997'den bu tarihe ise, İstanbul'da Aksaray, Bahçelievler ve Erenköy'de açtığımız üç şubemizle, kalitemizden ödün vermeden hizmete devam ediyoruz Yıllardır gerçekleştirdiğimiz yurtdışı servisimiz ise halen İtalya, ABD, Fransa, Almanya, BAE ve Suudi Arabistan gibi dünyanın pek çok ülkesiyle devam ediyor
Aynı şekilde yurt içinde de ekstra bir ücret ödemeden Selim Amca'nın ünlü kaburga dolmasını evinizde yemeniz mümkün Bu muhteşem lezzeti tadabilmek için dünyanın herhangi bir yerinden Selim Amca Sofra Salonu'na bir telefonla ulaşabilirsiniz Güneydoğu mutfağının ünlü lezzetlerini konuklarımıza sunduğumuz Selim Amca'nın Sofra Salonu'nda, kaburga dolmasının yanı sıra ezogelin çorbası, nar ekşili bostana salatası, güveç, haşlanmış içli köfte, bumbar dolması, irmik helvası gibi lezzetleri de bulabilirsiniz
Bir denemenizi tavsiye ederim
Saygılarımla
(kesinlikle bu yazım şirketin reklamı değildirBir misafiri olarak kaleme aldımKendilerininde haberi yoktur)
Buyrun hikayesi
Kıtaları aşan lezzet kıtaları birleştiren kentte
Selim Amcanın Sofra Salonu (SASS), 1982 yılında Diyarbakır'da, küçük ve mütevazi bir lokanta olarak açıldı Halil Aytek ve Selim Nazlıcan, namıı diğer Selim Amca, bu mütevazi lokantalarında, yörenin en bilinen ama en meşakkatli yemeğini yapmaya başladılar: Kaburga Dolması
Kaburga Dolması, kökeni Irak'ın MusulKerkük bölgelerine dayanan, doğu mutfağının ve damak zevkinin en otantik yemeklerinden bir tanesi Hazırlanması büyük bir ustalık istediği kadar zor ve yorucu da Kuzu ya da erkek oğlakların ön kol ve yanlarından alınan kaburga, içi haşlanmış iç pilavla doldurulduktan sonra dikiliyor ve 56 saat süreyle buharda pişiriliyor Eğer kıvamı tutturamazsanız ya kaburga patlıyor ya da iç pilav bozuluyor Hazırlanışındaki bu zorluk ve ustalık nedeniyle de her zaman yapılan bir yemek değil kaburga Dolması Ancak düğünlerde, özel günlerde, özel misafirler ağırlandığında yapılıyor
İşte böylesine özel bir yemeği, mütevazi bir lokantada günlük olarak hazırlamaya başlayınca da namımız kısa sürede bütün Diyarbakır'a yayıldı GAP için şehirde bulunan yabancı mühendisler, Diyarbakır'ın sanayicileri, bürokratlar, gazeteciler derken SASS, bir anda Diyarbakır ile özdeşleştirildi İsmimiz, Diyarbakır Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı kataloglara girdi önce, sonraları ünlü simaların geliş gidişleriyle birlikte de Diyarbakır'dan Türkiye'ye yayıldı
Selim Amcanın Sofra Salonu olarak bu başarıyı yakalamamızın iki nedeni var İlki geleneksel konukseverliğimiz ve temizlik konusundaki ince titizliğimiz, diğeri ise SASS mutfağında yalnızca sırlara haiz ustaların bulunması Selim Nazlıcan kendi ustasından ve ailesinden öğrendiği bu sırları yalnızca beş oğlu ile paylaşıyor
SASS'nun ünü yayıldıkça, şehirdışı hatta yurtdışından siparişler de gelmeye başladı SASS olarak bu siparişleri uçak kargo ile yerine getirdik ve Diyarbakır dışındaki ilk şubemizi 1991'de Ankara'da hizmete açtık 1997'den bu tarihe ise, İstanbul'da Aksaray, Bahçelievler ve Erenköy'de açtığımız üç şubemizle, kalitemizden ödün vermeden hizmete devam ediyoruz Yıllardır gerçekleştirdiğimiz yurtdışı servisimiz ise halen İtalya, ABD, Fransa, Almanya, BAE ve Suudi Arabistan gibi dünyanın pek çok ülkesiyle devam ediyor
Aynı şekilde yurt içinde de ekstra bir ücret ödemeden Selim Amca'nın ünlü kaburga dolmasını evinizde yemeniz mümkün Bu muhteşem lezzeti tadabilmek için dünyanın herhangi bir yerinden Selim Amca Sofra Salonu'na bir telefonla ulaşabilirsiniz Güneydoğu mutfağının ünlü lezzetlerini konuklarımıza sunduğumuz Selim Amca'nın Sofra Salonu'nda, kaburga dolmasının yanı sıra ezogelin çorbası, nar ekşili bostana salatası, güveç, haşlanmış içli köfte, bumbar dolması, irmik helvası gibi lezzetleri de bulabilirsiniz
Bir denemenizi tavsiye ederim
Saygılarımla
(kesinlikle bu yazım şirketin reklamı değildirBir misafiri olarak kaleme aldımKendilerininde haberi yoktur)