iltasyazilim
FD Üye
Kaburgalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 kuru soğan
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*6, 7 parça kaburga
*1 yemek kaşığı salça
*Su (Üzerini 2 parmak geçecek kadar)
*Sıvıyağ
Fasulyeleri Islatmak İçin:
*Sıcak su
*1 tatlı kaşığı karbonat
Kaburgalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle fasulyeler yıkanıp derin kaba konulup üzerine karbonat eklenip karıştırılarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurulur 2 3 saat bekletilir
*Karbonat fasulyeyi hem yumuşatır hemde çabuk pişmesini sağlıyor
*Düdüklü tencereye ince doğranmış soğan ve kaburgalar konulup sıvı yağ ile birlikte kaburgalar iyice kızarana kadar pişirilir
*Daha sonra baharatlar salça ve suyu süzülüp tekrar sudan geçirilen fasulyeler de eklenip 5 dakika daha kavrulur
*Üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenip kapağı kapatılarak yüksek ateşte düdüklüden ses gelene kadar pişirilir
*Daha sonra ocağın altı kısık ayara alınıp 15 dakika daha pişirilir
*Daha sonra ocağın altı kapatılıp düdüklünün havası alınıp kapağı açılarak pişip pişmediğini kontrol ederek 10 dakika da kapağı açılıp şekilde orta ateşte pişirten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 kuru soğan
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*6, 7 parça kaburga
*1 yemek kaşığı salça
*Su (Üzerini 2 parmak geçecek kadar)
*Sıvıyağ
Fasulyeleri Islatmak İçin:
*Sıcak su
*1 tatlı kaşığı karbonat
Kaburgalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle fasulyeler yıkanıp derin kaba konulup üzerine karbonat eklenip karıştırılarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurulur 2 3 saat bekletilir
*Karbonat fasulyeyi hem yumuşatır hemde çabuk pişmesini sağlıyor
*Düdüklü tencereye ince doğranmış soğan ve kaburgalar konulup sıvı yağ ile birlikte kaburgalar iyice kızarana kadar pişirilir
*Daha sonra baharatlar salça ve suyu süzülüp tekrar sudan geçirilen fasulyeler de eklenip 5 dakika daha kavrulur
*Üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenip kapağı kapatılarak yüksek ateşte düdüklüden ses gelene kadar pişirilir
*Daha sonra ocağın altı kısık ayara alınıp 15 dakika daha pişirilir
*Daha sonra ocağın altı kapatılıp düdüklünün havası alınıp kapağı açılarak pişip pişmediğini kontrol ederek 10 dakika da kapağı açılıp şekilde orta ateşte pişirten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun