Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaç çeşit şok vardır?

Kaç çeşit şok vardır?
0
226

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Kaç çeşit şok vardır? kaç değişiklik solunum vardır hipovolemik şok belirtileri hipovolemik şok nedir kaç çeşitlilik pozisyon vardır hemorajik nedir Nedenlerine göre 4 çeşit şok vardır: Kardiyojenik şok Hipovolemik şok Toksik şok Anaflaktik şok Şok belirtileri nelerdir? Kan basıncında düşme Süratli ve kuvvetsiz nabız Hızlı ve yüzeyel solunum Ciltte soğukluk, solukluk ve nemlilik Endişe, tedirginlik Baş dönmesi, Dudak çevresinde solukluk ya da morarma Susama duygusal Bilinç seviyesinde azalma Şokta ilkyardım uygulamaları nelerdir? Kendinin ve çevrenin güvenliği sağlanır, Hava yolunun açıklığı sağlanır, Hastayaralının mümkün olduğunca temiz hava soluması sağlanır, Varsa kanama hemen durdurulur, Şok pozisyonu verilir, Hastazarar görmüş sıcak tutulur, Hareket ettirilmez, Seri bir şekilde afiyet kuruluşuna sevki sağlanır (112), Hastayaralının üzüntü ve korkuları giderilerek psikolojik takviye sağlanır Şok pozisyonu nasıl verilir? Hastazarar görmüş düz olarak sırt üstü yatırılır, Hastayaralının bacakları 30 cm dek yukarı kaldırılarak, bacakların altına yardım konulur (Çarşaf, battaniye yastık, kıvrılmış kıyafet vb), Üzeri örtülerek ısıtılır, Yardım gelinceye dek hasta yaralının yanına kalınır, Emin aralıklarla (23 dakikada bir) bir hayat bulguları değerlendirilir ŞOKLARDA ILK YARDIM ŞOK NEDİR? Kelime anlamı SARSILMA demektir Dolaşım sistemindeki kanın çeşitli nedenlerle azalması, hücrelere tatmin edici oksijenin gelmemesi sonucu ortaya çıkar BELİRTİLERİ: Kaza yerinde gürültüsüz, ağırbaşlı, hiç hareket etmeyen bir yaralının şuuru başlıca yerinde olmayabilir Rengi bitik, Vücudu soğuk ve terli, Gözleri göz çukuruna dolu şekilde, benzeri burnu sivrilmiş gibidir Nabız zayıftır ve hızlıdır Solunum hızlanmıştır YAPILMASI GEREKENLER: Uygun bir yere sırt üstü yatırınız Etrafındaki kalabalığı dağıtınız Eksik hareket ettirmeye çalışınız Beynin kan dolaşımını ve çalışmasını kolaylaştırmak için, ilk kez kanama yahut başı aşağıda getirip, etap ucunu kaldırınız Yakasını, kemerini, gömleğini gevşetiniz Solunum yolu tıkanıklığı varsa gideriniz Gerekirse suni solunum ve kalp masajı yapınız Kanaması varsa kanamayı durduracak önlemi alınız Kırık varsa tahta parçası ile tespit yapınız Soluk almakta zorluk çekiyorsa baş ve göğüs kısmını hafifçe yükseltiniz Ihtiyaç durumunda dudakları ve dili birkaç damla su ile ıslatınız  

858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt