Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaçırılan Genç Kızı TikTok'ta Gördüğü Hareket Kurtardı

Kaçırılan Genç Kızı TikTok'ta Gördüğü Hareket Kurtardı
0
119

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
kacirilan-genc-kiz-tiktok-ta-gordugu-hareket-sayesinde-kurtarildi-1636393221.jpg

Gençlere makûs örnek olduğu gerekçesiyle sık sık eleştirilen toplumsal medya platformu TikTok, bu sefer bir gencin hayatını kurtardı.

ABD’nin Kentucky eyaletinde yaşanan olayda, 61 yaşındaki kuşkulu erkek tarafından kaçırılmak üzere olan 16 yaşındaki bir kız çocuğu, daha evvel TikTok’ta görmüş olduğu bir yardım işareti sayesinde son anda kurtuldu. Kaçırılma esnasında yoldan geçen bir motosiklet şoförünün yardım işaretini tanıması ve çabucak polisi araması sonucunda genç kız, hiçbir ziyan görmeden kurtarıldı.

Genç kızı kurtarmak için motosikletli şoför ve polis birlikte çalıştı

1afdb8b7c282bd213682c331f5a75f3c86d5aaa4.jpeg

Olaya dair 5 Kasım'da yaptığı açıklamada polis; bir motosikletlinin, bir aracın içindeki genç bayanın, TikTok'ta mesken içi şiddet manasına gelen bir el hareketini yaptığı ihbarında bulunduğunu kaydetti. Motosiklet şoförünün, kızın son derece telaşlı göründüğünü belirtmesi üzerine çabucak harekete geçen polis; motosiklet şoförünün kuşkulu aracı takip etmesi ve aktüel pozisyonunu bildirmesi sayesinde kıza ulaştı.

Olay mühletince motosiklet şoförüyle daima olarak bağlantıda kalan polis, en uygun olan bölgede trafiği durdurarak kuşkulu adamı gözaltına aldığını açıkladı. Çocuğun Kuzey Karolina, Asheville’de yaşayan ailesinin, 2 Kasım tarihinde kayıp ihbarında bulunduğu bilgisi aktarıldı.

Pekala nedir bu ‘Yardıma gereksinimim var’ işareti?

02d18b00983d13313cda9487e5f6cafca19fea9c.jpeg

Kanada Bayanlar Vakfı’nın tanıtmış olduğu bir acil durum işareti olan hareket; üniversal çapta bayanların kahırda olduğunu belirtmesine ve gizlice yardım istemesine imkan sağlayan bir el işaretidir. Pandemi periyodunda güç durumdaki yardıma muhtaç şahısların dışarıya çıkarak yardım istemesinin zorlaşması sonrasında bütün dünyaya tanıtılan hareket; bir el üst, avuç içi dışarı, başparmak avuç içine bastırılmış haldeyken öbür parmakların başparmağın üstüne kapatılması biçiminde yapılır ve dikkat çekmek maksadıyla hareket daima olarak tekrar edilir.

858,509Konular
980,835Mesajlar
30,685Kullanıcılar
CaniSon üye
Üst Alt