iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Çeyrek su bardağı sıvı yağ
*150 gr kadar çiğ kadayıf
*Kaşar peynir
*1 çay kaşığı tuz
*Arzuya göre bir tutam maydanoz
Kadayıf Börek Tarifi Yapılışı Pazar kahvaltılarına veya misafir sofralarına farklı alternatifler arayanlar için çok güzel bir börek tarifim var
1
*Kadayıfı kesme tahtasına alıp rastgele doğrayın
*İsterseniz elinizdede parçalayabilirsiniz
*Karıştırma kabına yumurtaları kırıp çırpın
*Süt, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip tekrar çırpın
*Doğradığınız kadayıfları ve kaşar peyniri rendesini karışıma ilave edin kaşıkla güzelce karıştırın
*Ben kaşar peynirini son anda buzluktan çıkardığım için bıçakla kıydım
*Kaşar peynir yerine lor veya beyaz peynirde ekleyebilirsiniz
*Arzu ederseniz bir tutam da maydanoz eklemeyi unutmayın
*Orta boy bir tavanın dibini margarin veya tereyağıyla yağlayın ve karışımı tavaya döküp kaşıkla düzeltin
*Kısık ateşte çevire çevire bir tarafını kızartın
*Daha sonra bir tabak veya kapak yardımıyla böreği alın tavaya tekrar çok az margarin sürün
*Tabağa aldığınız böreğin tavaya aktarın ve diğer yüzünü de iyice kızartın Kızartma sırasında tavanın kapağını kapatmayı unutmayın
*Peynir eklemeyecekseniz tuz miktarını biraz arttırın
Deneyecek olanlara afiyet olsun
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Çeyrek su bardağı sıvı yağ
*150 gr kadar çiğ kadayıf
*Kaşar peynir
*1 çay kaşığı tuz
*Arzuya göre bir tutam maydanoz
Kadayıf Börek Tarifi Yapılışı Pazar kahvaltılarına veya misafir sofralarına farklı alternatifler arayanlar için çok güzel bir börek tarifim var
1
*Kadayıfı kesme tahtasına alıp rastgele doğrayın
*İsterseniz elinizdede parçalayabilirsiniz
*Karıştırma kabına yumurtaları kırıp çırpın
*Süt, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip tekrar çırpın
*Doğradığınız kadayıfları ve kaşar peyniri rendesini karışıma ilave edin kaşıkla güzelce karıştırın
*Ben kaşar peynirini son anda buzluktan çıkardığım için bıçakla kıydım
*Kaşar peynir yerine lor veya beyaz peynirde ekleyebilirsiniz
*Arzu ederseniz bir tutam da maydanoz eklemeyi unutmayın
*Orta boy bir tavanın dibini margarin veya tereyağıyla yağlayın ve karışımı tavaya döküp kaşıkla düzeltin
*Kısık ateşte çevire çevire bir tarafını kızartın
*Daha sonra bir tabak veya kapak yardımıyla böreği alın tavaya tekrar çok az margarin sürün
*Tabağa aldığınız böreğin tavaya aktarın ve diğer yüzünü de iyice kızartın Kızartma sırasında tavanın kapağını kapatmayı unutmayın
*Peynir eklemeyecekseniz tuz miktarını biraz arttırın
Deneyecek olanlara afiyet olsun