iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Kadayıfı için;
*250 gr çiğ kadayıf
*2 kaşık eritilmiş tereyağı
*2 kaşık pudra şekeri
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*Yarım su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*Vanilya
*Limon kabuğu rendesi
*( opsiyonel olarak bir paket beyaz çikolata)
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Çiğ kadayıfı bir kabın içerisinde çok minik olmayacak şekilde parçalayalım
*İçine toz şekerini ve eritilmiş tereyağını ekleyip elimizle harmanlayalım
*Bu kadayıfı yağladığımız muffin kalıplarına sıkıştırarak yerleştirelim ve bir çay bardağının altının yardımıyla kase biçimi alacak şekilde yerleştirelim
*Isıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar fırınlayalım
*Muhallebi için sütümüzün içine şekeri, unu, limon kabuğunu ekleyelim koyup iyice çırpalım
*Kaynamaya başlayınca vanilyasını ve beyaz çikolatasını da ekleyip altını kapatalım
*Kızaran kadayıf çanaklarını dikkatli bir şekilde kalıplarından ters çevirerek çıkaralım
*Muhallebiyi ister sıkma torbasına alarak ister kaşık yardımıyla çanaklara dolduralım
*Ve üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek buzdolabında bekletelim
Bayılacağımız bir tatlı tarifi olacak
Afiyet olsuuun!
*250 gr çiğ kadayıf
*2 kaşık eritilmiş tereyağı
*2 kaşık pudra şekeri
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*Yarım su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*Vanilya
*Limon kabuğu rendesi
*( opsiyonel olarak bir paket beyaz çikolata)
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Çiğ kadayıfı bir kabın içerisinde çok minik olmayacak şekilde parçalayalım
*İçine toz şekerini ve eritilmiş tereyağını ekleyip elimizle harmanlayalım
*Bu kadayıfı yağladığımız muffin kalıplarına sıkıştırarak yerleştirelim ve bir çay bardağının altının yardımıyla kase biçimi alacak şekilde yerleştirelim
*Isıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar fırınlayalım
*Muhallebi için sütümüzün içine şekeri, unu, limon kabuğunu ekleyelim koyup iyice çırpalım
*Kaynamaya başlayınca vanilyasını ve beyaz çikolatasını da ekleyip altını kapatalım
*Kızaran kadayıf çanaklarını dikkatli bir şekilde kalıplarından ters çevirerek çıkaralım
*Muhallebiyi ister sıkma torbasına alarak ister kaşık yardımıyla çanaklara dolduralım
*Ve üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek buzdolabında bekletelim
Bayılacağımız bir tatlı tarifi olacak
Afiyet olsuuun!