Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

kadayıf dolması

kadayıf dolması
0
43

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
kadayıf dolması Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 34 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var O süre daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır Ama hazırlanmış kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha ıslak olanları olmak gerekir Tatlının önce şerbetini hazırlayın Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya değin kaynatın 34 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak değin parçalar koparın İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı dek koyun Dolma sarar gibi kadayıfı sarın İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın Dolmaları yumurtaya en ince ayrıntısına kadar bulayıp, dargın yağda önlü arkalı kızartın Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın Tatlılar, şerbetini tamamen çekince servis tabağına alın Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın Sıhhat olsun  
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt