Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıf Kasesinde Muhallebi

Kadayıf Kasesinde Muhallebi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
250 gr kadayıf
125 gr tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Muhallebisi için:

1 litre süt
2 çay bardağı tozseker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 poset toz krem şanti
yarım paket labne peyniri ( 100 gr)
1 paket vanilya



Merhabalar,

Bugun sunumuyla lezzetiyle mutlaka denenmesi gereken bir tarifle daha sizlerleyim Kadayifin citirligiyla muhallebinin yumusak dokusunun birleştiği nefis bir tarif…

Tereyağını eritin Pudra şekeri ile birlikte kadayıflara ekleyip iyice harmanlayın Tereyağını ve pudra sekerini kadayıflara iyice yedirdikten sonra muffin, sufle kablarina veya ısıya dayanıklı kaselerin içine kadayıflardan koyup kenar kısımlara doğru bastırarak çukur oluşturun Çay bardağının tabanıyla hem çukurları belirginleştirin hemde sıkıştırın Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Kadayıflar Pişerken muhallebi Için süt, nişasta, un ve şekeri tencereye koyun karıştırın ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamında pişirin Pişen muhallebinizi ocaktan alın kremsantiyi ve vanilyayı ekleyip çırpın labne peynirini ekleyip mikserle çırpmaya devam edin Kızaran kadayıfları soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp içlerini muhallebiyle doldurun Dilerseniz muhallebiyi dolapta soğutup sıkma torbasına koyun ve çanakların içini o şekilde doldurun daha güzel görünecektir Dilediğiniz şekilde süsleyip soğutun ve sunuma hazırlayın

Sağlıklı ve huzuru bir hafta dileğiyle, hepinize afiyet olsun Sevgiler))))



Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt