iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kadayıf
*1 çay bardağı toz Antep fıstığı
*1 su bardağı badem
*1 su bardağı ceviz
*200gr kaymak
*150 gr tereyağı (Üzeri için)
Şerbet için;
*4 su bardağı şeker
*4 su barda su
*14 (çeyrek) limon
Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı
Şerbeti kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz Cevizi ve bademi iri şekilde bıçakla doğruyoruz Kaymağı, doğradığımız ceviz ve bademi, toz antep fıstığını birleştiriyoruz Kadayıfları uzunlamasına tezgaha serip içine yaptığımız kaymaklı dolgudan koyup dolma gibi sarıyoruz Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla döküyoruz Isıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp şerbetini veriyoruz
Not: şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
Afiyet Olsun
*300 gr kadayıf
*1 çay bardağı toz Antep fıstığı
*1 su bardağı badem
*1 su bardağı ceviz
*200gr kaymak
*150 gr tereyağı (Üzeri için)
Şerbet için;
*4 su bardağı şeker
*4 su barda su
*14 (çeyrek) limon
Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı
Şerbeti kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz Cevizi ve bademi iri şekilde bıçakla doğruyoruz Kaymağı, doğradığımız ceviz ve bademi, toz antep fıstığını birleştiriyoruz Kadayıfları uzunlamasına tezgaha serip içine yaptığımız kaymaklı dolgudan koyup dolma gibi sarıyoruz Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla döküyoruz Isıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp şerbetini veriyoruz
Not: şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
Afiyet Olsun